Ledigt jobb

HR-specialist med inriktning arbetsmiljö och rehab till Region Halland

Sista ansökningsdag: 14 november Ansök nu

Är du en person som är engageras av arbetsmiljöfrågor och goda relationer? Motiveras du av att lyfta och stödja andra? I så fall är du kanske den vi söker!

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Region Hallands verksamheter är beroende av ständig utveckling av medarbetarna för att leverera värde till hallänningen. I nationella jämförelser levererar Region Halland vård av hög kvalité. HR-funktionens allra viktigaste fokus är att stödja verksamheten så att Region Halland fortsatt har engagerade och kompetenta medarbetare och chefer, och en arbetsmiljö och arbetssätt som möjliggör kvalitet och produktivitet.

Arbetsbeskrivning

I din roll som HR-specialist är du expertstödet i arbetsmiljö- och rehabfrågor för HR Partners och chefer. Detta innebär att:

* fungera som ett viktigt stöd till HR-partners med löpande rådgivning i metoder och arbetssätt i arbetsmiljöområdet

* vara expertstöd till chefer i enskilda komplexa arbetsmiljöärenden

* genomföra grundläggande och fortsättningsutbildningar i arbetsmiljö och rehab

* fungera som expertstöd till chefer i rehabprocessen inklusive rådgivning och medverkan i rehabärenden

* aktivt delta l i analys och utvecklingsarbete i syfte att föra Region Halland närmare målet om sunt och hållbart arbetsliv

Region Hallands HR-organisation består av HR -strateger, HR specialister och HR-partners. Du kommer att arbeta tillsammans med tre HR-specialister och en HR-strateg i arbetsmiljöteamet.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs att du har mycket god ämneskompetens inom arbetsmiljö. Du har en väl utvecklad förmåga att identifiera verksamhetens behov och föreslå vilka metoder som bäst kan tillämpas och guida andra i dessa. Du har en mycket god kunskap i rehabiliteringsprocessen och tillämpning av denna och kan vägleda chefer i rehabärenden av olika komplexitet. Likaså har du god samverkansförmåga med övriga aktörer i rehabprocessen, såsom Försäkringskassa och företagshälsovård. Du kan ge förslag på lösningar samt omsätta dessa i praktiken i form av metoder och arbetssätt. Du drivs av att dela med dig av din kunskap, har en god pedagogisk förmåga och är van vid att hålla i kompetensutvecklingsinsatser.

Du har en relevant högskoleutbildning, gärna inom HR och du har jobbat inom området i några år. Det viktigaste är dock din förmåga att läsa av verksamhetens behov, föreslå relevanta insatser och få med dig andra att agera utifrån dessa samt identifiera förbättringar som driver arbetet framåt.

För rollen krävs ett tydligt arbetsgivarperspektiv i kombination med ett coachande förhållningssätt. Helhetstänkande samt förmåga att etablera kontakter, skapa förtroende och samarbeta med din omgivning är andra viktiga egenskaper.

Om du drivs av att arbeta med människor och vill göra skillnad i en organisation som har ett samhällsviktigt uppdrag, är du mer än välkommen att söka!

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Huvudplacering Halmstad men uppdrag förekommer i hela Halland. Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 14 november. Referensnummer RK 43/18.

Övrigt

Vi läser inkomna ansökningar löpande och kan komma att ta kontakt med dig för en första telefonintervju under ansökningstiden.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Indre Grimpe, HR-chef

Telefon: 0706-86 51 94

Lennart Johansson, Vision

Telefon: 070-653 47 51

Dragica Grahovac, SACO

Telefon: 070-430 55 16