Ledigt jobb

Sjuksköterska till Beroendepsykiatriskt öppenvårdsteam, Varberg/Falkenberg

Sista ansökningsdag: 30 november Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer.

Region Halland gör nu en stor satsning på att utveckla beroende- och missbruksvården. Syftet är att höja kvaliteten genom att skapa en integrerad kedja mellan specialistpsykiatrin, närsjukvården och de sex kommunerna i Halland i nära samverkan med brukarorganisationerna. En avdelning för hela regionen öppnade i september 2016 på Hallands sjukhus Varberg och har tolv vårdplatser och fyra platser för tillnyktring.

I beroendevårdkedjan ingår 3 öppenvårdsteam. Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta i teamet, som vänder sig till patienter i Falkenberg och Varberg. Teamet har sin geografiska placering i Varberg och organisatoriskt ligger den under vuxenpsykiatriska mottagningen i Varberg. Samtliga beroendepsykiatriska mottagningar ska, på sikt, integreras i samverkansmottagningar med de övriga vårdgivarna. Teamens uppgift är att stå för medicinsk och psykologisk utredning och behandling. Psykosocial kompetens ska i första hand kommunerna stå för.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en sjuksköterska till det beroendepsykiatriska öppenvårdsteamet i Varberg/Falkenberg. Teamet består för närvarande av två sjuksköterskor och en läkare.

De beroendepsykiatriska teamen ska arbeta med utredning och behandling av personer med beroende och omfattande psykiatrisk problematik och komplex beroendeproblematik utan allvarlig psykiatrisk sjukdom. Teamen ska också arbeta med konsultativa insatser riktade till övriga vårdgivare i samverkanskedjan samt till övrig psykiatri. De kommer också att vara delaktiga i uppbyggnaden av den lokala och övergripande vårdkedjan som helhet.

Som sjuksköterska kommer du att arbeta med medicinska bedömningar och behandlingar, nedtrappning av beroendeframkallande medel och abstinensbehandling i öppen vård med personer med beroendeproblematik och psykiatrisk samsjuklighet.

Du kommer också att arbeta med stödjande och motiverande behandlingssamtal samt konsultativt inom teamet, övrig psykiatri och gentemot vårdgrannar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av psykiatri och/eller beroendevård. Specialistutbildning i psykiatri samt psykoterapiutbildning, steg 1 är meriterande. Meriterande är också vidareutbildningar inom beroendeområdet, särskilt kring missbruk/psykiatrisk samsjuklighet. Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 30 november. Referensnummer PSH 123/18.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Avdelningschef

Telefon: 0340-48 24 09

Susanne Bogolin, Sjuksköterska

Telefon: 0720839997

E-post: Susanne.Bogolin@regionhalland.se

Anette Jernberg, Vårdförbundet

Telefon: 0340-48 24 28