Ledigt jobb

Avdelningschef till Kirurgiavdelning, Hallands sjukhus Varberg

Sista ansökningsdag: 1 januari 2019 Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Kirurgikliniken vid Hallands sjukhus är en organisatorisk enhet med två utbudspunkter, Halmstad och Varberg. Kliniken bedriver såväl akut som elektiv sluten- och öppenvård. Vid båda sjukhusen finns ett endoskopiskt centra, där såväl diagnostisk, terapeutisk samt screeningverksamhet utförs. Vidare ingår en onkologisk behandlingsavdelning och ett palliativt konsultteam. Handläggning av malign övre gastrointestinal kirurgi inklusive obesitaskirurgi är koncentrerad till Varberg och kärlkirurgi till Halmstad.

Vårdavdelningen på Hallands sjukhus Varberg har 36 vårdplatser med inriktningen främst koncentrerad på övre gastro, kolorektal kirurgi, bröstkirurgi, inklusive en KAVA enhet. Patienterna kommer till oss dels från väntelistan för operation och utredning, dels från akuten. Vi söker nu en engagerad avdelningschef till Kirurgiavdelningen på Hallands sjukhus Varberg!

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef på Kirurgiavdelningen erbjuder vi dig ett spännande uppdrag där du företräder Region Halland som arbetsgivare och ansvarar för verksamhet, personal och ekonomi.

Utmaningen:
* Du styr mot och tar ansvar för verksamhetens resultat, produktion och resurser inom ramen för tilldelad budget.

* Du följer upp, analyserar och utvärderar resultat avseende verksamhetens uppdrag och mål. Tillsammans med medarbetarna, med invånarens fokus, arbetar du med ständiga förbättringar.

* Du kommer även att arbeta med verksamhetsutveckling där bland annat avvikelsehantering och uppföljning kommer att ingå.

* Du engagerar och motiverar dina medarbetare. Du kommunicerar tydligt och förankrar mål och strategisk riktning. Du är tillgänglig, närvarande och ger återkoppling på resultat för att skapa förutsättningar för medarbetarna att nå förväntade prestationer. Du lyssnar och skapar förutsättning för dialog och lärande så att samtliga medarbetare har möjlighet att vara delaktiga.

* Du ingår i klinikens ledningsgrupp och är direkt underställd klinikens verksamhetschef.

Kvalifikationer

Du som söker har en för tjänsten relevant högskoleutbildning. Vi lägger stor vikt vid ledarerfarenhet och vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att leda inom vårdverksamhet. Erfarenhet från verksamhetsutveckling är meriterande.

Du som söker:
* har en god samarbetsförmåga och klarar av att lösa problem som uppstår i arbetet.

* har en förmåga att arbeta strukturerat och engagerat och du vill vara med och styra verksamheten mot uppsatta mål.

* sätter fokus på att driva, utveckla, anpassa och ständigt förbättra verksamheten. Tillsammans med medarbetarna skapar du en väl fungerande vårdorganisation och en god arbetsmiljö

* skapar delaktighet och engagemang som får andra att växa.

* har också ett starkt intresse för att utveckla dig själv som chef.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 1 januari 2019. Referensnummer HS 305/18.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Irene Hansson, Verksamhetschef

Telefon: 0738-10 12 00

E-post: Irene.hansson@regionhalland.se

Elisabeth Bengtsson , Bitr. Verksamhetschef

Telefon: 073-854 83 55

E-post: elisabeth.a.bengtsson@regionhalland.se

Anette Henningsson, Kommunal

E-post: Anette.Henningsson@regionhalland.se

Karin Adelsson, Vårdförbundet

Telefon: 0340-48 11 23

E-post: Karin.Adelsson@regionhalland.se

Mikael Johnsson , Läkarförbundet

Telefon: 0340-48 23 40

E-post: mikael.johnsson@regionhalland.se