Ledigt jobb

Länspsykiatriker till öppenvårdspsykiatrin i Halland

Sista ansökningsdag: 31 mars Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för
kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri och består av tre verksamhetsområden; BUP, Vuxenpsykiatri Öppenvård samt Vuxenpsykiatri Heldygnsvård. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer. En läkarchef verkar inom Öppenvårdens verksamhetsområde. Inom vuxenpsykiatrin finns i dagsläget 44 tillsvidareanställda läkare, varav 15 ST-läkare. Det medicinska ledningsansvaret förvaltas i en parallell delegationsstruktur, med medicinskt ledningsansvariga läkare både lokalt på enheterna och övergripande för varje verksamhetsområde.

Till verksamhetsområdet finns knuten en psykiater med övergripande medicinskt ledningsansvar, samtidigt som lokalt medicinskt ledningsansvar finns delegerat till en psykiater på varje enhet, för att säkerställa hög patientsäkerhet, grundade prioriteringar kring behandling och god förankring av verksamhetsutveckling

Öppenvården erbjuder Hallänningen psykiatri nära invånarna och har mottagningar i varje kommun. Vid de större mottagningarna finns en utvecklad subspecialisering. Vår verksamhetsinriktning Rätt vård, i rätt tid! innebär ett ständigt arbete mot ökad kvalitet, kortare ledtider och bättre patientdelaktighet. Förbättringsarbete sker löpande och involverar all personal. I nationella patientenkäten från 2018 fick Psykiatrin Hallands öppenvård Sveriges bästa resultat.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en driven länspsykiatriker, som kommer att erbjudas en varierad och stimulerande arbetsvardag. I rollen blir du en viktig del av den goda arbetsgemenskapen inom öppenvården! Som psykiatriker hos oss har du goda möjligheter till kompetensutveckling.

Du har din tjänst vid den mottagning som ligger närmast din bostad, men reser på arbetstid och på arbetsgivarens räkning till ditt tjänstgöringsställe. Vilken av länets sex mottagningar du arbetar på, bestäms ut ifrån den lokala läkarbemanningen där. Läkarchefen och du stämmer av kring din placering regelbundet, men minst tre månaders längd på varje placering är utgångspunkten. Ett lönetillägg följer med uppdraget. Uppdraget som länspsykiatriker genomförs på försök ett år, för sedan att utvärderas men du blir tillsvidareanställd som psykiatriker i öppenvården i samband med att du tillträder uppdraget.

Till arbetsuppgifterna hör bland annat:
• Psykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete i enlighet med klinikens riktlinjer
• Samarbete med övrig personal för att ge god psykosocial behandling
• Delta i utvecklingsprojekt och dagligt förbättringsarbete

Som läkare hos oss har du mycket goda möjligheter att vara med och utveckla vården för våra 9000 patienter genom din kunskap och ditt engagemang.

Du ingår i jourlinjen vid den heldygnsvårdsklinik som ligger närmast din bostadsort. För sökande från Göteborgsområdet eller från Skåne, kan nämnas att Halland erbjuder mycket goda pendlingsmöjligheter genom Öresundstågens täta avgångar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri.
Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med öppenvårdspsykiatri. Både
teamarbetet kring patienterna och det löpande utvecklingsarbetet på mottagningarna bygger på engagemang och mycket hög samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Uppdraget som länspsykiatriker är tidsbegränsat till ett år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Heltid eller efter överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 31 mars. Referensnummer A857378.

Övrigt

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Aslak Iversen, Verksamhetschef och läkarchef

Telefon: 073- 057 24 45

Björn Söderström, Hallands Läkarförening

Telefon: 0340- 48 10 00 (vxl)