Ledigt jobb

Elevassistent till Katrinebergs folkhögskola

Sista ansökningsdag: 21 oktober Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Inom skolförvaltningen finns två folkhögskolor, Löftadalen och Katrineberg, samt naturbruksgymnasiet Munkagård. Folkhögskolorna erbjuder folkbildning dels på Allmän kurs som syftar till att ge högskolebehörighet, dels genom utbildningar inom olika konstformer, skådespeleri, idrottsledarutbildning, turism m.m. Naturbruksgymnasierna är yrkesgymnasium som erbjuder utbildningar till arbete inom den gröna näringen.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst som elevassistent vid Praktisk linje på Katrinebergs folkhögskola. Linjen/kursen riktar sig till unga vuxna med funktionsvariationer. Det är ett stimulerande arbete där du kommer att ingå i arbetslaget för linjen, tillsammans arbetar ni med att ge bästa möjliga stöd till våra deltagare. Deltagare vid Praktisk linje bor på skolans internat och som elevassistent kommer du att arbeta som stödperson med att hjälpa deltagare att träna och utvecklas mot ett eget självständigt liv. Arbetet innebär stöd i daglig livsföring som t ex hjälp i vardagsrutiner som förflyttning, hygien, klädsel, hushållsarbete och måltider. Det innefattar även stöd i att kommunicera och i att skapa och upprätthålla sociala kontakter. Stödpersonens arbetsuppgifter kan också vara att planera och göra tillvaron begriplig, förutsägbar och trygg.

Tjänsten innebär att du på dagtid arbetar med linjens pedagogiska verksamhet som innefattar bl a att samordna praktikplatser, estetisk verksamhet, fysisk aktivitet, drama, musik, vardagskunskap, aktuella teman mm. Du tjänstgör också en till två kvällar i veckan med att stödja deltagare i fritids- och hushållsaktiviteter. Övernattning förekommer vid inskolnings- och lägeraktivitet.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med personer med funktionsvariationer. För att kunna hjälpa deltagare i olika skolarbeten krävs det att du har kunskaper minst motsvarande gymnasienivå. Intresse för estetisk verksamhet är en fördel då det förekommer skapande verksamhet. Det krävs god social förmåga då det förekommer mycket kontakter med föräldrar, myndigheter och folkhögskolesamhället.

Du sätter alltid deltagaren i fokus och arbetar utifrån ett coachande förhållningsätt. Som person är du strukturerad, lyhörd, har förmåga att skapa goda relationer, har tålamod och är ansvarsfull. Du är noggrann och har lätt att hantera situationer när förutsättningar och planering ändras i arbetet. Du är van vid att samarbeta och kan även arbeta självständigt. Vi ser att du har lätt för att sätta gränser på ett smidigt sätt när det behövs. Vi lägger stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Uppehållstjänst. Kvällstjänstgöring 1-2 ggr/vecka. Övernattning vid lägerverksamhet förekommer.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde 2019-01-01.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 21 oktober. Referensnummer KS 15/18.

Övrigt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande intervjuer så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Rekryteringen kan komma att avbrytas om övertalighet uppstår.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Peter Carlsson, Rektor

Telefon: 0346-575 13

Malin Johansson, Linjeledare

Telefon: 0346-575 26

Jonas Hall, Linjeledare

Telefon: 0346-575 26

Mats Persson, Kommunal

Telefon: 0346-575 08