Ledigt jobb

Överläkare/Specialist i ÖGI-kirurgi till Kirurgikliniken, Varberg

Sista ansökningsdag: 28 mars Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Kirurgikliniken vid Hallands sjukhus är en organisatorisk enhet med två utbudspunkter, Varberg och Halmstad. Kliniken bedriver såväl akut som elektiv sluten- och öppenvård. Vid båda sjukhusen finns ett endoskopiskt centra, där såväl diagnostisk, terapeutisk samt screeningverksamhet utförs. Vidare ingår en onkologisk behandlingsavdelning och ett palliativt konsultteam. Handläggning av malign övre gastrointestinal kirurgi samt obesitaskirurgi är koncentrerad till Varberg och kärlkirurgin till Halmstad. Kolorektal- samt bröstkirurgi finns på båda sjukhusen. Anställningen är på Kirurgikliniken, Hallands sjukhus med placering i Varberg.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en överläkare/specialistläkare till vårt team för övre gastrointestinal kirurgi. På kliniken bedrivs både akut och elektiv kirurgi.

Vi arbetar i team med de vanligen förekommande diagnoserna och arbetsmetoderna inom övre gastrointestinal kirurgi och har en fungerande vårdkedja och verksamhet inom gall- och obesitaskirurgi. Patienter med malignitet i övre gastorintestinalkanalen utreds och behandlas i samverkan med Sahlgrenska universitetssjukhuset. Vi är i en förvandlingsprocess inför planerad utvidgad endoskopisk verksamhet med tillgänglighet och införande av moderna undersökningsmetoder så som endoskopiskt ultraljud där vi siktar på att bli i framkant inom den avancerade, benigna ÖGI-kirurgin.

Vi är en relativt liten enhet där alla subspecialiteter är representerade vilket medför korta beslutsvägar och stor möjlighet till delaktighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är profilerad inom övre gastrointestinal kirurgi. Erfarenhet av laparoskopisk obesitaskirurgi är meriterande liksom kompetens inom ERCP. Meriterande är universitetsbakgrund/vetenskaplig utbildning. Du har kompetens inom bakjoursverksamhet.

Vi värdesätter god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 28 mars. Referensnummer A851411.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Irene Hansson, Verksamhetschef

Telefon: 0738-10 12 00

E-post: irene.hansson@regionhalland.se

Per Meijer, Läkarförbundet

Telefon: 035-14 77 47

E-post: Per.Meijer@regionhalland.se

Mattias Schoberg, Överläkare

Telefon: växel 0340-48 10 00

E-post: Mattias.Schoberg@regionhalland.se

Mikael Johnsson, Läkarförbundet

E-post: Mikael.Johnsson@regionhalland.se