Ledigt jobb

Sjuksköterska till välfungerande Beroendeteam, VPM Kungsbacka

Sista ansökningsdag: 26 december Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har cirka 650 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer.

Vuxenpsykiatriska mottagningen (VPM) Kungsbacka har ett upptagningsområde på cirka 78 000 invånare och ansvarar för vård av patienter över 18 år i specialistpsykiatrins målgrupp som är personer med svåra depressions- och ångesttillstånd, bipolära tillstånd, personlighetsstörning, neuropsykiatriska störningar, psykotiska tillstånd samt suicidalitet. Arbetet bedrivs i tvärprofessionella team, i samarbete med heldygnsvård, närsjukvård och kommun. Mottagningen har cirka 50 medarbetare. Beroendeteamet arbetar för att skapa en integrerad kedja mellan specialistpsykiatrin, närsjukvården och kommun i samverkan med brukarorganisationerna. Teamet samverkar också med heldygnsvården på Hallands sjukhus Varberg.

Vill du arbeta i ett välfungerande beroendeteam där patienten står i centrum? Beroendeteamet består av sjuksköterskor, psykologer, arbetsterapeut, medicinsk sekreterare och specialistläkare inom beroende. Vuxenpsykiatrisk mottagning i Kungsbacka söker nu en till sjuksköterska till beroendeteamet!

Arbetsbeskrivning

Det beroendepsykiatriska teamet ska arbeta med utredning och behandling av personer med beroende och omfattande psykiatrisk problematik och komplex beroendeproblematik utan allvarlig psykiatrisk sjukdom. Teamet ska också arbeta med konsultativa insatser riktade till övriga vårdgivare i samverkanskedjan samt till övrig psykiatri.

Som sjuksköterska kommer du att arbeta med medicinska bedömningar och behandlingar, nedtrappning av beroendeframkallande medel och abstinensbehandling i öppen vård med personer med beroendeproblematik och psykiatrisk samsjuklighet. Du kommer också att arbeta med stödjande och motiverande behandlingssamtal, telefonrådgivning samt konsultativt inom teamet, övrig psykiatri och gentemot vårdgrannar. Hembesök kan förekomma. Du kommer att ingå i en sjuksköterskegrupp med hög kompetens och kommer erbjudas handledning. Som sjuksköterska inom psykiatriska öppenvården i Kungsbacka kommer du att arbeta i nära samarbete med andra professioner i tvärprofessionellt team.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av psykiatri och/eller beroendevård. Specialistutbildning i psykiatri är meriterande. Meriterande är också vidareutbildningar inom beroendeområdet, särskilt kring missbruk/psykiatrisk samsjuklighet.

Du är ambitiös och professionell i din roll och har patientens behov i tydligt fokus för ditt arbete. Du har en helhetssyn på ditt arbete och en god samarbetsförmåga. Du har ett tydligt intresse för förbättringsarbete och tar ansvar för att utveckla verksamheten med patienternas behov som din utgångspunkt. Vi tycker det är viktigt att du bidrar till ett gott samarbete genom ett starkt engagemang, god kommunikation, positiv inställning samt att du delar med dig av din kunskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 26 december. Referensnummer PSH 142/18.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Jenny Wiman, Avdelningschef

Telefon: 0767-78 24 09

Susanne Lundin , Sjuksköterska Beroendeteamet

Telefon: 0720-84 06 34

Sabina Altnäs, Vårdförbundet

Telefon: 0346-562 21