Ledigt jobb

Avdelningschef sökes till Specialisttandvården, Hallands sjukhus

Sista ansökningsdag: 31 oktober Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Specialisttandvården är en del av Område 2 inom Hallands Sjukhus. Vi är 80 medarbetare som tillsammans bedriver vård inom tandvårdens samtliga specialistgrenar. Verksamheten har två kliniker som finns på sjukhuset i Halmstad och i Varberg. Förutom specialisttandvård är forskning och utbildning viktiga delar av vår verksamhet.

Nu söker vi en avdelningschef till specialisttandvården med sin primära placering vid Hallands sjukhus Halmstad men även vid vår specialistverksamhet vid Hallands sjukhus Varberg. Ledningsgruppen inom specialisttandvården består av en verksamhetschef och två avdelningschefer där du i första hand blir närmaste chef för tandsköterskegruppen.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag som avdelningschef där du företräder Region Halland som arbetsgivare. Som chef inom Region Halland har du två tydliga uppdrag; att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Kliniken är utvecklingsinriktad och det pågår många konkreta aktiviteter för att ytterligare förbättra de redan goda resultaten. Kliniken har ett etablerat samarbete med såväl enheter inom sjukhuset som tandvårdsenheter och högskolor.

Du har som första linjens chef ansvar för att verksamheten bedrivs på ett ansvarsfullt sätt mot uppställda mål. Du är direkt underställd verksamhetschefen för specialisttandvården och ingår i klinikledningen, en roll som kräver ett helhetstänkande utifrån organisationens bästa. Som avdelningschef blir du förordnad i period om fyra år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom tandvård eller hälso- och sjukvård. Erfarenhet från arbete som chef eller ledare, ledarskaps- och chefsutbildning är meriterande för tjänsten.

En förutsättning för att lyckas och trivas som avdelningschef hos oss är att du är kommunikativ, har en god samarbetsförmåga och klarar av att lösa problem som uppstår i arbetet. Du har en förmåga att arbeta strukturerat och engagerat och du vill vara med och styra verksamheten mot uppsatta mål. Du sätter fokus på att driva, utveckla, anpassa och ständigt förbättra verksamheten och tillsammans med medarbetarna skapar du en väl fungerande vårdorganisation och ett gott arbetsklimat på arbetsplatsen. Som ledare är du en förebild och normskapare och skapar delaktighet och engagemang som får andra att växa. Du har också ett starkt intresse för att utveckla dig själv som chef. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde 2019-04-01.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 31 oktober. Referensnummer HS 251/18.

Övrigt

I denna rekrytering planerar vi att hålla intervjuer onsdag 14 november.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Peter Abrahamsson, Verksamhetschef

Telefon: 035-17 45 13

Ann-Kristin Skoglund, Vision

Telefon: 035-13 40 57

Christer Laurizohn, Saco

Telefon: 0340-48 12 88