Ledigt jobb

Verksamhetschef sökes till Rehabiliteringskliniken, Hallands sjukhus

Sista ansökningsdag: 20 november Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Inom Rehabiliteringskliniken arbetar idag cirka 220 medarbetare. Kliniken ansvarar för rehabiliteringsmedicin inklusive mottagning för smärtrehabilitering samt organiserar den paramedicinska verksamheten för samtliga kliniker inom Hallands sjukhus. Rehabiliteringskliniken har utbudspunkter med mottagningsverksamhet i samtliga kommuner i Halland men med störst omfattning på de tre sjukhusen. Klinikens medarbetare är betydelsefulla för att skapa en kreativ och lärande miljö som resulterar i patientsäkra och effektiva arbetssätt för att möta framtidens sjukvård.

Arbetsbeskrivning

Chefsuppdraget består av två tydliga delar:

* Att styra och leda med fokus på resultat
* Att engagera och motivera medarbetare

Det innebär att du tillsammans med medarbetare, inom de ramar som finns, förverkligar förvaltningens mål och visioner. Betydelsefullt är även att du har god förmåga att inspirera och entusiasmera medarbetare i syfte att skapa ett aktivt förbättrings- och processarbete. Vidare har du god förståelse för processorienterade organisationer, processorienterad bemanning och god förmåga att se helheter. Som verksamhetschef skapar du teamkänslan och entusiasmerar dina medarbetare att utveckla vården utifrån patientens perspektiv. I ditt närmaste team finns sju engagerade chefer i första linjen samt specialistansvarig läkare som bildar din ledningsgrupp på kliniken. Du är underställd områdeschefen och ingår även i område 2:s ledningsgrupp tillsammans med sex verksamhetschefskollegor. Till din hjälp har du tillgång till assistent som administrativt stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvården. Du bör också ha yrkeserfarenhet av att vara chef alternativt att leda i större förändring. Du står för ett tydligt och engagerande ledarskap och kommunicerar verksamhetens uppdrag på ett tydligt sätt som skapar förtroende, delaktighet och engagemang i såväl grupp som i enskilda samtal. God samarbetsförmåga är av största vikt. Din personlighet präglas av att du är ansvarstagande och drivande för ett modernt arbetsätt. Du ser och tar ansvar för helheter, såväl inom den egna verksamheten som inom Region Halland. För att lyckas i rollen krävs att du som person är strukturerad, att du ta ansvar och självständigt driver dina arbetsuppgifter mot uppsatta mål, både på kort och lång sikt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde 2019-04-01 eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 20 november. Referensnummer HS 299/18.

Övrigt

I denna rekrytering planerar vi preliminärt att hålla intervjuer den 27/11 kl. 14:30-15:30 samt den 28/11 kl. 08:00-09:00 och 13:00-14:00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till Dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Ulrika Christensen, Områdeschef område 2

Telefon: 0703-63 79 39

Vid frågor om facklig företrädare kontakta Maria Johansson, HR Partner

Telefon: 035-13 11 75