Ledigt jobb

Överläkare sökes till PIVA, Psykiatriska intensivvårdsavdelningen, Halmstad

Sista ansökningsdag: 28 oktober Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 600 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårtarbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står förkompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

På psykiatriska heldygnsvården i Halmstad arbetar i dagsläget 4 överläkare med mångårig erfarenhet och ett flertal ST-läkare och underläkare. Då en av våra överläkare skall gå i pension söker vi nu en överläkare till PIVA.

Heldygnsvården i Halmstad består av tre avdelningar:

Psykiatriska intensivvårdsavdelningen med 10 vårdplatser och akutmottagning, avdelning 19 som är en allmänpsykiatrisk avdelning med 12 vårdplatser, avdelning 26 som är en allmänpsykiatrisk avdelning med inriktning mot äldre personer med olika psykiatriska diagnoser samt fyra platser för personer med psykossjukdom.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig ett arbete i en organisation med patienten i fokus, som präglas av vetenskap, beprövad erfarenhet, öppenhet och samverkan.

Du kommer att tjänstgöra som ansvarig överläkare på vårdavdelningen och ha ett tätt teamsamarbete med övrig personal. Vidare kommer du även att inneha rollen som medicinsk ledningsansvarig (MLA) för enheten. Det innebär bl.a. att du kommer att ha det samlade medicinska ansvaret för den vård avdelningen erbjuder utifrån gällande vårdprogram och riktlinjer. MLA uppdraget innebär även att du förväntas ha ett nära samarbete med avdelningschefen i bland annat utvecklingsfrågor.

Då vi är en klinik som satsar mot framtiden är handledning av underläkare, AT- och ST-läkare en central del av arbetet. Din egen kompetensutveckling är viktig och den planeras ihop med läkarchefen. I arbetet ingår tjänstgöring i vår bakjourslinje.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Du ska vara intresserad av att arbeta med utvecklingsfrågor och ha ett brett psykiatriskt intresse.

Som person är du målmedveten och strukturerad i ditt arbetssätt. Vidare har du goda ledaregenskaper och god förmåga att kommunicera kring dina kliniska bedömningar och beslut. Du värderar evidens och sätter den i sitt sammanhang avseende klinisk erfarenhet och praxis. På avdelningen arbetar du i team med sjuksköterskor, skötare, medicinska sekreterare och kurator varför god samarbetsförmåga är väldigt viktig. Intresse i utbildningsfrågor och pedagogiskt engagemang är ett plus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 28 oktober. Referensnummer PSH 106/18.

Övrigt

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Linda Kronholm, Bitr. Verksamhetschef/Läkarchef

Telefon: 0706-106864

Björn Söderström , Hallands Läkarförening

Telefon: 0340-48 10 00 (vxl)

Inger Bermlid, Hallands läkarförening

Telefon: 035-13 10 00