Ledigt jobb

Sjukhusfysiker till Medicinsk teknik Halland

Sista ansökningsdag: 25 november Ansök nu

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Medicinsk teknik Halland (MTH) har ett regionalt uppdrag att utgöra en samlad och strategisk kompetens rörande medicintekniska produkter och strålsäkerhet för den halländska sjukvården. Organisationen tillhör Hallands sjukhus och utgår från utbudspunkter i Halmstad, Varberg och Kungsbacka. Verksamheten har idag mer än 70 anställda; ingenjörer, sjukhusfysiker, samordnare, utredare samt administrativ personal. MTH inklusive sjukhusfysik är certifierat enligt kvalitetsledningssystemet SS-EN-ISO-13 485. Sjukhusfysik utgör ett expertstöd till de kliniska verksamheterna diagnostisk radiologi, opererande verksamheter samt tandvården. Mot området nuklearmedicin bistår Sjukhusfysik bland annat vid radionuklidterapi, upptagsmätningar, konsultation och utrustningskontroller. Idag finns tre heltidsanställda sjukhusfysiker samt ett konsultavtal med ett universitetssjukhus (25 %) inom MR. Regionen har idag närmare 230 modaliteter varav merparten utgörs av drygt 160 för intraorala tandröntgen och totalt är mer än 900 medarbetare engagerade i arbete med joniserande strålning.

Arbetsbeskrivning

Region Halland inkluderar bland annat förvaltningarna Hallands sjukhus, Ambulans-Diagnostik-Hälsa och Närsjukvården Halland. Dessa tre förvaltningar skall servas med sjukhusfysikerkompetens. Du kommer att utgå från Hallands sjukhus Halmstad och bedriva huvuddelen av ditt arbete i den södra regiondelen. Inom ramen för det regiongemensamma uppdraget ingår även visst arbete i den norra regiondelen. Ditt arbete kommer främst att vara inriktat mot röntgenfysik, strålsäkerhet och nuklearmedicin.

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat kvalitetssäkring och kvalitetskontroller, optimering av undersökningsmetoder, upphandling, stråldosimetri samt genomförande av strålsäkerhetsutbildning. Du kommer även att engageras i det strategiska och operativa utvecklingsarbete som bedrivs i samarbete med verksamheterna. Vidare sker ett aktivt arbete med framtagning och revidering av styrdokument inom strålsäkerhetsområdet.
Du kommer att arbeta i en sammansvetsad grupp tillsammans med övriga sjukhusfysiker och röntgeningenjörer i regionen. Du kommer vidare att samarbeta med många olika personalgrupper inom regionens verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en svensk legitimation för sjukhusfysiker, gärna med klinisk erfarenhet av röntgenfysik och strålsäkerhet. Då tjänsten innebär såväl strategiskt som operativt utvecklingsarbete är det meriterande om du har specialistkompetens, har disputerat eller tidigare verkat som projektledare. Kompetens inom nuklearmedicin och MR är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt engelska. B-körkort är ett krav.

Tjänsten kräver att du är trygg i din roll och tar ansvar för enskilda projekt samtidigt som du har en helhetssyn för strålsäkerhetsarbetet. Som person är du drivande och ansvarstagande och kan både arbeta självständigt som tillsammans med andra. Vi vill att du som person är analytisk, har hög integritet, är strukturerad och har förmåga att avsluta de arbetsmoment du ansvarar för. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 25 november. Referensnummer HS 293/18.

Övrigt

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 600 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Arnold Johansson, Avdelningschef Medicinsk Teknik, Halmstad

Telefon: 035-13 19 94

E-post: Arnold.Johansson@regionhalland.se

Milene Svanå, Naturvetarna

Telefon: 0729-85 03 24

E-post: Milene.Svana@regionhalland.se