Ledigt jobb

Hälso- och sjukvårdsstrateg sökes till Regionkontoret, Halmstad

Sista ansökningsdag: 25 november Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och – inte minst - för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

Vi söker nu en ny medarbetare till avdelningen Hälso och sjukvårdsuppdrag, som ingår i hälso- och sjukvårdsområdet på Regionkontoret. Avdelningen har en central roll i utvecklingen av hälso- och sjukvård i Region Halland.

Arbetsbeskrivning

Som strateg kommer du att arbeta i en bred roll, där du är delaktig i att bland annat utveckla strategier för att möta utmaningarna inom hälso- och sjukvården. Du kommer också att arbeta med att kartlägga och analysera befolkningens behov av hälso- och sjukvård, samt med uppföljning och analys av verksamhetsdata och måluppfyllelse av bl.a. vårdavtal. En viktig del i arbetet är omvärldsbevakning och kunskapsinhämtning. Arbetet sker utifrån flera olika perspektiv och i samverkan och dialog med övriga delar i Region Halland. Resultatet av arbetet är ett viktigt underlag för beslut och politiska prioriteringar.

En del av tjänsten innebär allmänt utrednings- och utvecklingsarbete inom vårdområdet. Detta kan ske i samverkan med olika verksamheter, såsom olika vårdförvaltningar, men också i samverkan med kommunerna och dess socialtjänst och närliggande hälso- och sjukvård. En annan del är att förse politiken med skriftliga underlag inför beslut i styrelser och nämnder. Det handlar om tjänsteskrivelser och förslag till yttranden till departement, SKL, Socialstyrelsen med flera.

Kvalifikationer

Du har en för uppdraget adekvat högskoleutbildning, t.ex. inom hälso- och sjukvård, samhällsvetenskap eller liknande. Du har erfarenhet av strategiskt utredningsarbete på övergripande nivå och erfarenhet av arbete från en politiskt styrd organisation. Du har en omvittnat god analytisk förmåga och ser organisationen ur ett systemperspektiv. Kännedom om hälso- och sjukvårdens system och processer är meriterande.

Vi tror även att du är en nyfiken och kreativ person som arbetar strukturerat och har lätt för såväl samarbete som självständigt arbete. Du är utåtriktad, lyhörd och har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du har en dokumenterad förmåga att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi vill att du har god kunskap i Officepaketet. Körkort kan underlätta arbetet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Varaktighet
Tillsvidare.
Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 25 november. Referensnummer RK 46/18.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Ola Johansson , Verksamhetschef

Telefon: 073 201 23 22

Fredrik Solvang, Saco

Telefon: 0340-66 37 88

Majlis Adolfsson, Vision

Telefon: 0104-76 19 00

Anette Blomkvist Hansson, Vårdförbundet

E-post: Anette.Blomkvist-Hansson@regionhalland.se