Ledigt jobb

Synpedagog sökes till Syncentralen, Halmstad

Sista ansökningsdag: 20 februari Ansök nu

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Syncentralen är en länsövergripande verksamhet som arbetar med utgångspunkt från Halmstad och Kungsbacka. Målgruppen är personer som har så nedsatt synförmåga att det är svårt att läsa vanlig skrift eller med synens hjälp orientera sig eller har motsvarande svårighet i den dagliga livsföringen. Vi arbetar i team som består av synpedagog, optiker, kurator, sekreterare, ögonläkare och hjälpmedelstekniker.

Syncentralen ingår i verksamheten Kommunikation där också Hörselvård, Resurscentrum för Kommunikation Dako och Tolktjänst ingår.

Arbetsbeskrivning

Synhabilitering för barn och ungdomar upp till 20 år med synnedsättning. I samarbete med övriga i teamet omfattar arbetet bland annat kartläggning, synbedömning, träning i kompensatoriska tekniker samt utprovning, inträning och anpassning av hjälpmedel och sker ofta i brukarens närmiljö. Vanligt är att insatserna görs i samverkan med Habilitering, Resurscentrum för Kommunikation och Hörselvård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är sjukgymnast, arbetsterapeut, pedagog eller specialpedagog. Det är meriterande om du är utbildad synpedagog eller har annan motsvarande vidareutbildning samt erfarenhet av arbete med barn. Eftersom en stor del av arbetet sker i brukarens närmiljö behöver du ha körkort.

Du är en person med engagemang, drivkraft och förmåga att samarbeta. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och tycker om att arbeta i team i nära samarbete med dina kollegor. Du kommer också att samverka med andra externa instanser kring barnet, som till exempel förskola, skola. Du kan självständigt planera och genomföra ditt arbete mot de mål vi tillsammans har satt upp för verksamheten och du är van datoranvändare. Du har ett stort intresse för att arbeta med människor, både individuellt och i grupp samt har förmågan att se möjligheter istället för hinder. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde snarast.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 20 februari. Referensnummer A848309.

Övrigt

Vi kommer att hålla intervjuer den 12/3 och 13/3.

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision Bästa livsplatsen verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Karin Lindberg, Tf. avdelningschef

Telefon: 0720-83 68 05

För kontakt med facklig företrädare hänvisas till Anna Arnskill, HR-partner

Telefon: 0721-55 27 49