Gör Wandees vårrullar!

”Jättegoda som förrätt eller mellanmål”

Wandee Nilssons vårrullar med kräftstjärtar (25–30 stycken) 

1 paket färdig vårrulledeg (finns i asiatiska butiker) rapsolja till fritering

Fyllning :

500 gram morötter

750 gram spetskål eller vitkål

250 gram glas nudlar

500 gram kräftstjärtar

25 gram vitlök

0,25 deciliter soja

0,5 deciliter ostronsås

0,5 msk socker

salt

Lägg glas nudlarna i varmt vatten för att mjukna. Strimla grönsakerna fint och hacka kräftstjärtarna i småbitar. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och smaka av med salt. Ställ blandningen i kylskåpet över natten, så att smakerna hinner dra in.
Låt vårrulledegen tina. Lägg upp vårrulleplattorna med ett hörn mot dig. Fördela kräftblandningen på mitten av plattorna. Vik in den nedersta fliken och rulla ihop. Vik in sidoflikarna innan du rullar det sista och limma ihop rullarna med en blandning av mjöl och vatten. Fritera vårrullarna några åt gången i rapsolja. Servera med sweet chilisås.