Möt partiernas gruppledare i regionfullmäktige

Namn: Gösta Bergenheim
Parti: Moderaterna
Ålder: 61 år
Bor: i lägenhet i Varberg
Min hjärtefråga som regionpolitiker: Jag brukar säga helheten. För att man som medborgare ska känna sig nöjd med hur regionen hanteras tror jag det är viktigt att många saker sammanfaller. God och tillgänglig vård, bra kollektivtrafik, en fungerande infrastruktur, ett kulturellt utbud som höjer livskvaliteten, ett näringsliv som medverkar till god sysselsättning och god ekonomi är några exempel på det som är viktigt för helheten.

Namn: Lise-Lotte Bensköld-Olsson
Parti: Socialdemokraterna
Ålder: 45 år
Bor: i hus på landet i Rolfstorp, Varbergs kommun
Min hjärtefråga som regionpolitiker: Helhetsperspektiv och jämlika förutsättningar för hallänningen, oavsett var man bor eller vilken bakgrund man har.

Namn: Stefan Bengtsson
Parti: Centerpartiet
Ålder: 37 år
Bor: i villa i Skällinge, Varbergs kommun
Min hjärtefråga som regionpolitiker: En positiv utveckling i hela Halland. Dessutom är kvalitet, tillgänglighet och bemötande viktigt i alla verksamheter, liksom arbetet med att minimera vårdrelaterade infektioner och vårdskador.

Namn: Bengt Eliasson
Parti: Folkpartiet liberalerna
Ålder: 50 år
Bor: i villa i Åsa, Kungsbacka kommun
Min hjärtefråga som regionpolitiker: Mina hjärtefrågor är framför allt vård och omsorg, rättigheter för personer med funktionsnedsättning och sociala frågor, men också rättsfrågor, skola och företagande. Jag tror på varje människas förmåga, på att vi måste ge varje individ möjligheter att växa utifrån sina förutsättningar.

Namn: Jennie Johansson (delar gruppledarskapet med Jan Berge)
Parti: Miljöpartiet de gröna
Ålder: 33
Bor: i lägenhet i Halmstad
Min hjärtefråga som regionpolitiker: Min hjärtefråga är att göra kollektivtrafiken till ett förstahandsval för hallänningarna. Det ska vara enkelt och bekvämt att resa miljövänligt. En väl fungerande kollektivtrafik är en del i att möta framtidens krav på ett modernt och hållbart Halland.

Namn: Niklas Mattsson
Parti: Kristdemokraterna
Ålder: 41
Bor: i villa i Fjärås, Kungsbacka kommun*
Min hjärtefråga som regionpolitiker: Den jämlika vården. Det finns oskäliga skillnader i den kvalitet människor får på sin vård. Detta måste förändras. Man har rätt till god vård med hög kvalitet oberoende av vem man är, var man bor och varifrån man kommer.

Namn: Ingmari Carlsson
Parti: Vänsterpartiet
Ålder: 57 år
Bor: i radhus i Varberg
Min hjärtefråga som regionpolitiker: Mina hjärtefrågor har blivit hälso- och sjukvårdsfrågor, för att de är så viktiga och för att jag genom mina år i politiken lärt mig mer och mer om dessa områden. Bra kollektivtrafik över hela regionen och landsbygdsutveckling tycker jag också är viktiga frågor som är eftersatta i Halland.

Namn: Sara-Lena Bjälkö (delar gruppledarskapet med Oleg Datsishin)
Parti: Sverigedemokraterna
Ålder: 35 år
Bor: i villa utanför Falkenberg
Min hjärtefråga som regionpolitiker: Mina hjärtefrågor i dagsläget är äldrevård och ungdomsverksamhet. Vi vet att antalet äldre ökar, så det är viktigt med omvärldsanalys. Jag tycker även att vi måste ha ett bra framtidsperspektiv för Region Hallands ungdomar. De ska så småningom ta hand om styrningen av bland annat regionen.