Halland smakar lax, pepparrot och fläder

I förra numret av Halland – bästa livsplatsen utlyste vi tävlingen ”Hur smakar Halland?".

Stjärnkocken Jacob Holmström, bördig från Simlångsdalen, fick i uppgift att utse det bästa inskickade receptet. Inte helt otippat blev det ett med både lax och pepparrot. Halländskt och gott!

Läs intervju med vinnaren och ta del av de tio bästa recepten!

Jacob, vad fick dig att falla för det här receptet?

– Det finns en egen tanke i receptet och så innehåller det två av Hallands finaste råvaror – lax och pepparrot. Att laxen marineras i fläder är också spännande och ger lite karaktär. Det gillar jag.

Jonas Brandorf, 28, från Halmstad skickade in vinnarreceptet och blev glad över beskedet att han vunnit.

– Jag kom på receptet för ett antal år sedan och har lagat det många gånger. Pepparrot är bland det bästa jag vet, lax också för den delen, så det är en rätt som verkligen passar mig.

Lagar du mycket mat?
– Mat är min passion! Jag brinner särskilt för svenska råvaror. Vi har så mycket att vara stolta över på hemmaplan, men det är lätt att glömma det när man får tag i det mesta från hela världen i affärerna.

Men du jobbar inte med mat?
– Jag driver en webbyrå, men matintresset är så stort att jag och min kollega Daniel Svensson startade matsajten www.svensksmak.se för ett par år sedan.

Jonas recept

Här är alla vinnarna och deras recept