Här är alla vinnarna

Många spännande recept skickades in i tävlingen "Hur smakar Halland?" - både traditionella med gamla anor, och nya där halländska råvaror möter världen.

Här nedan följer de vinnande recepten som stjärnkocken Jacob Holmström valde ut. 

De tio vinnarna belönas med boken Halländska gårdsbutiker och caféer. Förstapristagaren får dessutom ett presentkort på delikatesser till värde av 1 000 kronor.

1:a pris


Jonas Brandorf, Halmstad

Fläder - och äppelmarinerad lax

Övriga vinnare


Inga-Karin Ericsson, Varberg

Jordgubbar med nyslungad honung


Anders Friborg, Träslövsläge

Hallandsburgare 

Elisabeth Persson, Halmstad

Älgfärs- och kantarellåda

Barbro Odelberg, Halmstad

Kryddig nässelsoppa 

Inger Eklöv, Veddige

Stekt laxfilé med citron- och salviasås 

Ulla Holmers, Falkenberg

Slarvkål

Maj-Britt Bennheden, Morup

Mesiker och lungkorv

Birgit Johannesson, Knäred

Kycklingfilé i grönpepparsås 

Karin Andrén-Bengtsson, Laholm

Vildvinsstek med potatis och cheddarkryddad rotfruktspuré