En dag på jobbet

Vaktmästare, receptionister, bilförare, köksbiträden, lönekonsulter och byggprojektledare … Listan kan göras lång. Hos Regionservice finns många yrkesgrupper, men en sak har alla de drygt 500 medarbetarna gemensamt – deras jobb är att ge service åt Region Hallands andra verksamheter runt om i länet.

Mailis gör rent och fint

100 procent nöjda kunder är det viktigaste för Mailis Bennysalina – och det tror hon att hon har! I drygt två år har hon jobbat som städerska på Region Hallands vårdcentral i Falkenberg och stortrivs. Tillsammans med sina åtta jobbarkompisar från städ- och vaktmästeriservice ser hon till att hålla rent och fräscht på vårdcentralens mer än 11 000 kvadratmeter. Klockan sex varje morgon är hon på plats för att se till att folktandvården, sjukgymnastiken, hörselvården och vårdcentralens administration blir skinande rena.

 

Leena i växeln har svar på det mesta

”Välkommen till Region Halland, du talar med Leena i växeln”. På en arbetsdag besvarar Leena Aho Rännbäck på Teleservice Varberg upp mot 500 samtal. Sjukhusväxeln är bemannad dygnet runt och förutom att hjälpa patienterna till rätta och svara på frågor om högt och lågt servar hon, och de andra i teamet, sjukhusets personal. När den röda telefonen på nattexpeditionen ringer, till exempel vid hjärtlarm, ser hon till att läkarna snabbt kommer på plats. ”Jag har ett riktigt bra jobb. Visst krävs det tålamod ibland, men man känner hela tiden att man hjälper människor”. Två gånger har telefonisterna i Varberg kommit tvåa i SM i telefoni och kundservice och tillsammans med kollegorna i Halmstad är de certifierade för att alla ska ge samma service.