Notiser

Följ regionfullmäktige direkt på webben

Fem gånger om årets samlas de 71 regionpolitiker som vi hallänningar har valt att representera oss i regionfullmäktige.

Från och med i år kan du följa deras möten i direktsändning via Region Hallands webbplats. Det går också bra att titta på mötena i efterhand och välja de ärenden som du är mest intresserad av.

Fullmäktige fattar bland annat beslut om vilka mål som Region Halland ska jobba mot och om hur skattepengarna ska fördelas mellan olika områden.

Nästa möte hålls den 11 april.
Följ det på www.regionhalland.se/fullmaktige  

Halländska rötter

Alla har vi halländska rötter. I alla fall i kylskåpet. I Fjärås i Kungsbacka kommun finns Sveriges pepparrotscentrum. Här odlas merparten av all pepparrot som säljs i landets mataffärer.

Att Fjärås blivit centrum tros bero på att här finns gott om gammal havsbotten, det vill säga lerjord. I denna trivs pepparroten utmärkt.

Användningsområdena är många: pepparroten fungerar som krydda, naturligt konserveringsmedel och som medicinalväxt. Den innehåller dubbelt så mycket C-vitamin som apelsin och sägs hjälpa fint mot bland annat hosta och halsont. Pröva du också!

 

 

 

Region Halland jorden runt

Vad måste man ta med sig när man under fyra månader ska resa jorden runt och besöka platser som Ryssland, Mongoliet, Kina och Hawaii? För Erik Sellergren och Andreas Nilsson, två unga, stolta hallänningar från Varberg, var valet enkelt – Region Hallands flagga!

Sedan deras avfärd i november har man kunnat följa deras och flaggans äventyr på Region Hallands webbplats. På bilden här ovan har flaggan spänts upp i 27 gradig kyla i inre Mongoliet. Nu befinner sig Erik och Andreas på betydligt varmare breddgrader och fortsätter göra reklam för Halland – bästa livsplatsen! Läs om deras resa på blogg.regionhalland.se/reseblogg 

Besök www.halland.se
– låt dig inspireras!

Du vet väl om att halland.se visar vägen till Hallands bästa upplevelser?

Här får du tips på evenemang, besöksmål, matupplevelser, konferensanläggningar och paketerbjudanden. Du kan också beställa halland.se-kartan.