Teaterchef Maria Ericson lämnar Teater Halland i ny god form

Den 11 december återinvigs Teater Hallands lokaler i Varberg efter att teaterhuset har byggts om under hösten.

Foto: Cato LeinÄr det en teater i god ny form du lämnar, Maria Ericson?

– Vi har fått ett nyrenoverat teaterhus vilket vi är väldigt glada för! Här är byggdamm och stök just nu, men glad stämning över att vi nu äntligen får ett mer funktionsdugligt hus. Vad gäller teaterverksamheten så har den vuxit mycket under mina nio år. Det gäller både publik- och deltagarbesök i alla våra arrangemang, bredden i våra aktiviteter och gästspel som kompletterar vår egen produktion.

 

 Hur kommer besökarna att märka förändringen?

– På flera vis: Renoverad fasad och en helt ny publikentré. Det är så efterlängtat! Nu ser man var man skall gå in – det är onekligen en poäng för ett teaterhus. Vi får också en riktig biljettkassa i entrén och kafé och servering ”uppdateras”. Sedan är det ju mycket inne i huset som inte syns, men som förbättrar miljön för alla som arbetar här.

 

Hur kommer invigningen att firas?

– Den 11 december slår vi upp våra nya dörrar för en ”Teaterfest från eftermiddag till kväll”. Det blir föreställningar, workshops, guidade turer i nya huset, mat och dryck med mera för barn, unga och vuxna – något för alla åldrar. Program kommer, så håll utkik!

 

 Vart är du själv på väg i livet?

– Just nu är det en intensiv och spännande höst här på teatern som är mitt fokus. Framtiden finns det planer för...

 

Vilket är det bästa minnet från dina tio år på teatern?

– Åh, det är svårt att välja. Gemenskapen med medarbetare och publik. Både vad gäller föreställningsögonblick och i andra möten. Glädjen när vi lyckats och solidaritet när det gått trögt. Ska jag nämna något enskilt projekt så tycker jag att Starfishprojektet som innebar samarbete med körer i hela

Halland och totalt 400 hallänningar på scen tillsammans med vår ensemble är det mest visionära av de projekt som vi genomfört. Många som aldrig varit på teatern tidigare stod på scen och var med i en konstnärlig process som inte liknande något annat.