Halland – bästa platsen för kärlek?

Kärleken är något som engagerar – den pirrande förälskelsen, den trygga, Catarina Dahlöflångvariga kärleken och den kraschade relationen som gör ont. Eller helt enkelt bara bristen på kärlek som finns som ett tomrum i hjärtat.

Det ska bli spännande att få se vad Teater Halland gör av hallänningarnas egna berättelser om kärlek¨i musikalen Halland Love Stories – till Per Gessles välkända och älskade låtar! Premiären är i vår, men redan nu kan du få ett smakprov på halländska kärlekshistorier i detta nummer av ”Halland – bästa livsplatsen”. Där kan du också läsa om Göteborgsfamiljen Edenholm som bygger sin bästa livsplats i Glommen på bekvämt gångavstånd från havet. De letade länge innan de fann just den plats där de ville slå ner sina bopålar.

 Varbergsläkaren Anders Källgård, en inbiten nesofil (ö-älskare), är en av många författare du kan möta på Halländsk bokmässa senare i november.

Vi tog med honom till Getterön (som inte är en ö)  för en intervju. Läs också om hur lösningar fö framtidens vård och omsorg utvecklas i Halland, om morgondagens vårdcentraler och om hur regionen satsar på grön rehabilitering i vackra miljöer i Unnaryd, Grimeton och Vessigebro.

 Nu när höstmörkret har lagt sig över Halland: Unna dig en stund med den här tidningen. Jag hoppas att du, som jag, ska hitta intressant läsning i den!

Mycket kärlek!
Catarina Dahlöf, 
regiondirektör