• 16 april 2018

Vaccinera dig för en lyckad utlandsresa!

Just nu pågår en resevaccinationskampanj på Hallands offentliga vårdcentraler. Passa på att vaccinera dig inför en lyckad utlandsresa! Boka tid hos din vårdcentral, besöket kostar lika mycket som ett ordinarie besök.

• 3 april 2018

Ordförandebyte i regionstyrelsen

Nu har Mats Eriksson (M) lämnat över ordförandeklubban till Mikaela Waltersson (M) efter 15 år som regionens ledande politiker, först som ordförande i landstingsstyrelsen och nu senast i regionstyrelsen.  Mikaela Waltersson kommer närmast från ordförandeposten i driftnämnden för Hallands sjukhus. I ett gemensamt möte beskriver de dåtid, nutid och framtid och hur de tror att skiftet kommer att påverka Region Halland.

• 29 mars 2018

Snabb fiberutbyggnad i Halland under 2017

71 procent av hushållen i Halland hade tillgång till fiberbredband i oktober 2017, vilket är en ökning med 10 procentenheter jämfört med år 2016. Det ger Halland en tredjeplats i Sverige vad gäller ökningstakt. Det visar Post- och telestyrelsens (PTS) Mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2017.

• 27 mars 2018

Satsning på 21 miljoner ska göra sjukvården mer digital

Digga Halland, ett halländskt samverkansprojekt för att öka den digitala kompetensen inom vård- och omsorgssektorn, får 21 miljoner kronor från Europeiska socialfonden. Högskolan i Halmstad, Region Halland och de halländska kommunerna står bakom den gemensamma ansökan som Strukturfondspartnerskapet i Västsverige nu beviljat.

• 20 mars 2018

Västra Skandinavien – en blivande attraktiv megaregion

För två år sen ingick Region Halland ett partnerskap tillsammans med bland annat Oslo, Västra Götaland och Skåne om att låta OECD analysera området som sträcker sig från Oslo i norr till Malmö/Köpenhamn i söder – Västra Skandinavien. Den 15 mars var OECD:s representanter på Svenska Mässan i Göteborg och presenterade slutrapporten The Megaregion of Western Scandinavia 2018.

• 15 mars 2018

Framsteg samlade Mat-Halland

Arbetet med det halländska Livsmedelsprogrammet går vidare. Under onsdagseftermiddagen samlades ett 70-tal engagerade krögare, matproducenter, tjänstemän och politiker till inspiration och lagarbete på Tjolöholms slott. Samtalet handlade om de framsteg som redan gjorts och om hur utvecklingen av Halland som matregion ska gå vidare.

• 8 mars 2018

Stefan Sorpola blir ny ekonomidirektör

Nu är det klart att det blir Stefan Sorpola som efterträder William Hedman som ekonomidirektör i Region Halland.

• 7 mars 2018

Forskningen i fokus under 2018

Region Halland har fastställt en plan för hur det fortsatta samarbetet med BWPO, Brigham and Women’s Physician Organization, ska se ut under 2018. Arbetet är uppdelat i tre delar – forskning, utbildning och support – där huvudfokus under året är på forskning.

• 2 mars 2018

Kattegattleden tar hem titeln årets cykelled 2018!

Kattegattleden är utsedd till årets cykelled 2018. På cykel- och vandringsmässan “Fiets en Wandelbeurs” i Utrecht, Nederländerna, tillkännagavs på fredagen att Kattegattleden är utsedd till årets cykelled 2018.

• 1 mars 2018

Hej Halland! Hur mår vi?

I dagarna får 16 000 hallänningar en enkät med frågor om den egna hälsan. Undersökningen heter Hälsa på lika villkor och är en nationell undersökning som Region Halland genomför i samverkan med Folkhälsomyndigheten.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7110, 111, Nästa,