Nyheter

 • 16 januari 2017

  Falkenberg får medborgarlöfte för 2017, presenteras i morgon tisdag 17 januari

  Narkotikainsatser riktade mot unga, fler trafikkontroller och översyn av belysning. Det är några av de aktiviteter som polisen, kommunen och Falkenbergsnämnden i Region Halland ger invånarna i Falkenberg i sitt medborgarlöfte för 2017. Detta presenteras i morgon, tisdagen den 17 januari klockan 14.30 i Stadshuset, Kuben i Falkenberg.

 • 13 januari 2017

  35 km enkelspår hindrar näringsliv och arbetsmarknad i flera regioner

  I denna vecka har Region Halland  tillsammans med Region Skåne skickat ett brev till infrastrukturminister Anna Johansson där man lyfter den oro som finns för fortsatt kapacitetsbrist på Västkustbanan, samt de förödande konsekvenser för både person- och godstrafik som kommer att ske om inte medel finns för dubbelspår längs med hela Västkustbanan i den kommande nationella planen.

 • 10 januari 2017

  Avgiftsfri öppenvård för dig som är 85 år eller äldre

  Från den 1 januari i år är besök i den öppna hälso- och sjukvården avgiftsfria för dig som är 85 år eller äldre. Öppenvård är den vård som inte kräver att du blir inlagd på sjukhus.

 • 4 januari 2017

  Dialogforum bidrar till ökad samverkan

  Dialogforum bidrar till ökad samverkan mellan Region Halland och civilsamhället. I slutrapporten för Bästa samverkansplatsen sammanfattas bland annat vilka utvecklingsområden som finns när det gäller …

 • 20 december 2016

  Sam vill se en öppnare halländsk spelkultur

  Nu kommer en ny artikel i serien av berättelserna om personerna, företagen och projekten som tillsammans bidrar till Hallands utveckling och tillväxt. Varannan vecka får du följa med bakom kulisserna hos några av de som arbetar med insatser och projekt som gör att Halland växer. Bakom varje berättelse finns engagerade människor, organisationer och företag.

 • 5 december 2016

  Måndagen den 5 december testades VMA-signalen

  Måndagen den 5 december, klockan 15:00, testades VMA-signalen. VMA står för Viktigt meddelande till allmänheten och denna signal testas fyra gånger om året, nämligen den första helgfria måndagen i mars, juni, september och december. Hörde du signalen? Markera gärna på MSB:s karta - se nedan. 

 • 5 december 2016

  Rekord på BB i Halmstad

  Under lördagsmorgonen passerades 2 000-gränsen på antal förlossningar på förlossningsavdelningen i Halmstad. Aldrig förr har så många förlossningar ägt rum här.

 • 1 december 2016

  Kryssvinnare blev...

  Över sjuhundra hallänningar har löst och skickat in korsordet i senaste numret av tidningen ”Halland ­– bästa livsplatsen”. Det är vi väldigt glada för.

 • 24 november 2016

  Det blir inga nya storregioner – regeringen har övergett planerna, finns ingen politisk majoritet från oppositionen

  I dag meddelade ansvarig minister för regionfrågan, Civilminister Ardalan Shekarabi att det inte blir några nya storregioner från år 2019. Regeringens samtal med oppositionen har havererat och det finns nu inte någon politisk majoritet att fortsätta arbetet. Shekarabi meddelade att frågan nu läggs åt sidan på obestämd tid.

 • 24 november 2016

  Beslut om ny kulturplan för Halland

  Hallands kulturplan 2017–2020 fastställdes av regionfullmäktige den 23 november 2016. Hallands kulturplan syftar till att stärka kulturen som kraft för utveckling och tillväxt.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7100, 101, Nästa,