Du kan fortfarande vaccinera dig mot influensa!

Fler än vanligt väljer att vaccinera sig mot säsongens influensa. Det är goda nyheter! Halland har i dagsläget vaccinerat cirka 44 500 personer mot influensa. Totalt vaccinerades cirka 46 400 under hela förra säsongen.

Hos leverantören har vaccinet dessvärre tagit slut och det är just nu oklart om man kommer kunna beställa mer vaccin till Halland.

- Vi har inventerat läget i Halland och det finns fortfarande influensavaccin kvar på vårdcentralerna, säger Anders Enocksson, smittskyddsöverläkare Region Halland.

Anders Enocksson berättar att Smittskyddet i Halland har uppmanat samtliga vårdcentraler i Halland att dela med sig av eventuellt överskott av vaccin till de vårdcentraler som inte har så mycket vaccin kvar.

- I denna situation är det viktigt att vårdcentralerna i första hand prioriterar att vaccinera patienter som är 65 år eller äldre, gravida och personer som bär på någon annan sjukdom som gör att de drabbas hårdare av ett influensavirus, d.v.s. våra riskgrupper.

Som det ser ut i dagsläget finns det alltså vaccin kvar i Halland och möjlighet för samtliga inom riskgruppen att vaccinera sig mot säsongens influensa.

För information om influensa och vårdcentralernas tider för drop-in, se 1177.se

För mer information kontakta:

Anders Enocksson, smittskyddsöverläkare Region Halland
E-post: anders.enocksson@regionhalland.se