Isabella Lövin besökte Plönninge

På onsdagen kom statsrådet Isabella Lövin till Halland för att se på utveckling inom bioekonomi och klimat i länet. Ministern besökte, bland annat, Plönninge och såg på verksamheten för grön tillväxt där.

Minister mot väggen. Isabella Lövin konstaterade glatt att "Nu ställs ministern mot väggen" när hon blev fotograferad vid besöket i Plönninge.

På förmiddagen besökte ministern för internationellt utvecklingssamarbete och klimat Plönninge. Där fick hon, bland annat, se på den testmiljö som Region Halland tillsammans med, bland andra, EMC, Derome och Södra byggt upp för att testa hur hållbara träfasader är i ett tioårigt försök. Isabella Lövin fick också se och känna på nya biobaserade produkter för hälso- och sjukvården som SWT Development – ett litet svenskt innovativt företag – tagit fram med målet att de i framtiden ska ersätta engångsmateriel av plast i vården.

Här på Arena Grön Tillväxts webbplats kan du läsa mer om de båda projekten!

Efter besöket på Plönninge fortsatte Isabella Lövin till Halmstad där hon, bland annat besökte Örjanhallen samt Österskans och tittade på hållbarhetsarbetet i Halmstad kommun.

Inspirerande. Magnus Falk, projektledare på EMC, berättade inspirerat om testmiljön i Plönninge för Isabella Lövin (i mitten), landshövding Lena Sommestad och regionråd Dag Hultefors.  Övriga på bilden är från vänster Anders Maxson (ministerns pressekreterare), Annika Jacobson (politiskt sakkunnig) och Sofie Frising (processledare ekologisk hållbarhet Region Halland).