Rekord på BB i Halmstad

Under lördagsmorgonen passerades 2 000-gränsen på antal förlossningar på förlossningsavdelningen i Halmstad. Aldrig förr har så många förlossningar ägt rum här.

I somras blev juli en rekordmånad med 221 förlossningar under samma månad. En liknande ökning ses över hela landet. Förklaringar till detta går enbart att spekulera i. Till viss del kan det bero på att de stora årskullarna från början av 90-talet nu börjar få egna barn.

– Det kan också bero på att fler kvinnor föder fler barn än tidigare, och att vi har blivit fler i länet i och med ett ökat antal nyanlända, säger Elisabeth Johansson, avdelningschef.

Bebisen som kom till världen under den tvåtusende förlossningen uppmärksammades lite extra under måndagen och fick en speciell nalle från personalen.

Såhär ser det ut i hela Halland: I år har hittills 2 166 antal förlossningar ägt rum i Varberg och 2 012 i Halmstad. Förra året ägde 2 111 förlossningar rum i Varberg och 1 853 i Halmstad. Förlossningsavdelningen i Varberg passerade 2 000-gränsen på antal förlossningar redan 2014.