Sam vill se en öppnare halländsk spelkultur

Nu kommer en ny artikel i serien av berättelserna om personerna, företagen och projekten som tillsammans bidrar till Hallands utveckling och tillväxt. Varannan vecka får du följa med bakom kulisserna hos några av de som arbetar med insatser och projekt som gör att Halland växer. Bakom varje berättelse finns engagerade människor, organisationer och företag.

Allt fler ägnar sig åt spelande av olika slag. Spelvärlden växer rekordsnabbt i Sverige och Halland. Då är det viktigt att alla känner sig välkomna och hemma i de olika sammanhang där spelare möts. Det är en av grundtankarna i satsningen Det spelar roll Halland som startade i höstas, med stöd av Region Halland.

– Vi vill belysa och ifrågasätta de normer som finns i vår egen organisation och i spelkulturen, säger projektledaren Sam Bäfvenberg. Det ska inte spela någon roll var du är född, vilket kön du har eller om du har någon normbrytande funktionsvariation, #detspelarroll.

Läs artikeln i sin helhet via länken här.

God jul med brädspel - några tips

Sam Bäfvenberg tipsar här om fem bra brädspel inför lediga dagar i jul:

Carcassonne: I detta strategispel skapar var och en sitt landskap med vägar, städer, borgar och kloster i en medeltida värld.

Codenames: Det är ett roligt spel i spionmiljö. Det handlar om att få de andra i ditt lag att associera till rätt ord.

Mysterium: Ett fint, bildbaserat spel där utmaningen är att lösa en mordgåta genom att associera fram ledtrådar med hjälp av bilder.

Dixit: Detta spel bygger också på att associera med utgångspunkt från bilder. Det handlar om drömmar, och det brukar bli mycket fina berättelser runt spelbordet.

Spank the monkey: Här ska du bygga ett skrottorn för att komma åt en retsam apa. Samtidigt som du bygger ditt torn försöker du förstöra för andra.