Ungdomsmottagningarna frigör sina sinnen i Halland

Mellan den 10-12 maj samlas cirka 700 personer från Sveriges ungdomsmottagningar på Hotell Tylösand för den årliga FSUM-konferensen. I år är det nämligen Hallands tur att stå värd för konferensen som arrangeras av FSUM (Föreningen Sveriges ungdomsmottagningar) och Region Halland.

Inspiration till konferensens tema är hämtat från låten "Free your mind" som handlar om att se varje människa som en individ och inte döma någon. Programmet är fullspäckat av inspirerande föreläsare och engagerade ungdomar som står för underhållningen. Årets konferencier är Martin Emtenäs, programledare i SVT.

- Syftet med konferensen är att ge alla som arbetar på Sveriges ungdomsmottagningar kunskapspåfyllning, inspiration och ny energi i det viktiga arbetet med unga, säger Eva Wendt vårdutvecklare för ungdomsmottagningarna i Region Halland.
- FSUM-konferensen hålls varje år någonstans i Sverige och i år har vi äntligen fått äran att hålla den här i Halland, fortsätter Eva.

- Trycket för att få delta har varit stort och aldrig tidigare har så många anmälningar gjorts. Det är den största FSUM-konferensen någonsin, säger Linus Engdahl projektledare Region Halland.

FSUM är en ideell förening som på olika sätt arbetar för ungdomsmottagningarnas bästa.

Läs mer om konferensen och ta del av programmet här!

För mer information kontakta:
Eva Wendt, Region Halland
E-post: eva.a.wendt@regionhalland.se