Patientmeny Hallands sjukhus Halmstad

Vecka 32  6/8 - 12/8

Måndag

Alt 1: Persiljebakad hoki, varm remouladsås, kokt potatis, rostad blomkål
Alt 2: Indisk fläskköttsgryta, rostad blomkål, smörat basmatiris
Dessert: A-kost Bär/fruktkompott SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Kökets Jansons frestelse, ägghalva, rågbröd, margarin till SNR
Dessert: A-kost: Vaniljris, sylt

Tisdag

Alt 1: Kalvfärslimpa, gräddkokt svamp, kokt potatis, broccolimix
Alt 2: Kycklingsås med italiensk ost och cocktailtomat, pasta, broccolimix
Dessert: A-kost: Färskostmousse SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Korvgryta, paprikaris
Dessert: A-kost: Chokladyoghurt med banan            

Onsdag

Alt 1: Fisk Bonjour, kokt potatis, morot
Alt 2: Het lammgryta, couscous med grönsaker, svalkande yoghurt
Dessert:  A-kost: Bärtårta SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Gräddkokt viltskav med enbär, ugnsbakade rotfrukter, gelé
Dessert: A-kost: Myntapäron, grädde

Torsdag

Alt 1:  Gulaschsoppa, bröd och margarin till SNR
Alt 2:  Chiligryta med kyckling, kokt ris, broccoli
Dessert: A-kost: Frukt- och bärpaj, vaniljsås SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Husets paj med lax och grönkål, rödbetsråkost
Dessert: A-kost: Citronfromage

Fredag

Alt 1:  Helstekt kotlett, choronsås, haricots verts, paprikarostad potatis
Alt 2:  Kycklingköttbullar, gult ris, tomatsås, haricots verts
Dessert:  A-kost: Rulltårtsdessert SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Moussaka på nötfärs, tomatsallad
Dessert:  A-kost: Chokladmousse med vispgrädde

Lördag

Alt 1: Panerad sej*, gräddfilsås, kokt potatis, bön- och broccolimix
Alt 2: Kalvfrikassé med citron och purjolök, kokt potatis, bön- och broccolimix
Dessert:  A-kost Krämdessert SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Kasslergryta Africana, grönsaksris
Dessert: A-kost Persika, vispgrädde 

Söndag

Middag: Kalkonschnitzel, apelsinsås, kokt potatis, ärtor
Dessert: A-kost: Fruktsoppa SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Champinjoncrepes med ostcrème, haricots verts
Dessert: A-kost: Morotskaka SNR-kost: Färsk frukt

Vecka 33  13/8 - 19/8

Måndag

Alt 1:  Kycklinglårfilé, blandsvampsås, potatis, morot
Alt 2:  Kokos- och citronbakad hokifilè, basmatiris, morot, mangosalsa 
Dessert:  A och E-kost: Fruktkräm, vispgrädde SNR-kost: Färsk frukt 
Middag: Rotfruktsplätt, skink- och svampröra, lingonfraiche, broccoli
Dessert: A och E-kost: Jordgubbsdessert

Tisdag

Alt 1: Grekisk färsbiff, klyftpotatis, tzatziki, euromix
Alt 2: Rostade rödbetor och rotfrukter, rosmarin, fetaost, rödbetscrème
Dessert: A och E-kost: Färskostmousse SNR-kost: Färsk frukt
Middag: Husets kycklinglasagne med spenat och vitlök, brytbönor
Dessert: A och E-kost: Bärtårta                    

Onsdag

Alt 1: Bovetepanerad sej, kall romsås, kokt potatis, broccolimix
Alt 2: Isterband, stuvad potatis, rödbetor
Dessert: A och E-kost: Rulltårta, vispgrädde SNR-kost: Färsk frukt
Middag: Husets tacopaj, tomat- och bönsallad                  
Dessert: A och E-kost: Bär- och fruktkompott

Torsdag

Alt 1: Biff Stroganoff, ris, brytbönor
Alt 2: Matjessill, potatis, gräddfil/gräslök, grönsallad
Dessert: A och E-kost: SNRalt1: Sockerkaka med mousse SNR-kost alt2: Frukt
Middag: Laxpytt, äppel- och pepparotsröra, broccoli
Dessert: A och E-kost: Knäckig ananas, limekvarg

Fredag

Alt 1: Ost/senapsgratinerad falukorv, husets mos, romanesco
Alt 2: Apelsinkyckling, ris, romanesco
Dessert: A och E-kost: Lingonfromage SNR-kost: Färsk frukt
Middag: Dragonbakad kassler, rotfruktsgratäng
Dessert: A och E-kost: Brulépudding 

Lördag

Alt 1:  Örtpanerad sejfilé, grön gräddfilsås, kokt potatis, morot
Alt 2:   Kåldolmar, gräddsås, kokt potatis, morot
Dessert: A och E-kost: Hallonkesella, skorpa SNR-kost: Färsk frukt
Middag: Jambalaya, strimlat ägg
Dessert: A och E-kost:: Mockaruta

Söndag

Middag: Färsbiff bourgogne, salviastekt kulpotatis, vaxbönmix
Dessert: A och E-kost: Fruktcocktail, grädde SNR-kost: Färsk frukt
Middag: Skink och spenatcrepes, italiensk ostsås, broccoli
Dessert:  A och E-kost: Päronkaka, vaniljsås

Vecka 34  20/8 - 26/8

Måndag

Alt 1:  Köttbullar, gräddsås, kokt potatis, lingon, morotsklyftor
Alt 2: Färskostgratinerad hoki med bacon, kökets mos, morotsklyftor
Dessert: A-kost: Fruktkräm SNR-kost: Färsk frukt
Middag: Pulled pork med rödlök och gräddfil, klyftpotatis/grönsaker
Dessert: A-kost: Bärtårta

Tisdag

Alt 1:  Biff Lindström, skysås, kokt potatis, romanescoblandning
Alt 2:  Kycklinggratäng med fetaost, soltorkad tomat, ris, romanescoblandning
Dessert: A kost: Ananas med kokos och choklad, limekvarg SNR-kost: Färsk frukt
Middag: Krämiga rotfrukter, ost och baconkorv 
Dessert: A-kost: Brulépudding, karamellsås

Onsdag

Alt 1:  Havswallenbergare, krabbsås, potatisstomp, gröna ärtor
Alt 2: Spagetti Bolognese, gröna ärtor
Dessert: A-kost: Morotskaka SNR-kost: Färsk frukt
Middag: Skink- och potatisgratäng, Bönmix tricolor
Dessert: A-kost: Chokladmousse

Torsdag

Alt 1:  Fransk fisk- och grönsakssoppa, Fiberbulle till SNR-kost
Alt 2:  Husets kalops, rödbetor, kokt potatis, morötter
Dessert: A-kost: Husets äppelkaka, vaniljsås SNR-kost: Färsk frukt
Middag: Lasagne, tomatsallad med bönor
Dessert: A-kost: Vaniljris, sylt

Fredag

Alt 1 Kassler, röstipotatis, sparrissås, haricots verts
Alt 2: Varm pastasallad, marinerad kycklinginnerfilé, ostsås, haricots verts
Dessert: A-kost: Persika, vispad grädde SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Köttfärsgryta med vitkål, grönsaksris
Dessert: Chokladyoghurt med banan

Lördag

Alt 1:  Vitvinspocherad sej, Sandefjord sås, kokt potatis, gröna ärtor 
Alt 2:  Rimmad oxbringa, pepparotssås, kokt potatis, gröna ärtor
Dessert: A-kost: Blåbär, vaniljsås SNR-kost: Frukt
Middag: Ängsbiff, kall örtsås, rostade grönsaker/potatis, 
Dessert: A-kost: Bärkaka med hallon

Söndag

Lunch:  Portergryta, kokt potatis, gelé, brysselkål
Dessert: A-kost: Bär/fruktkompott  SNR-kost: Färsk frukt
Middag: Hollandaisetoppade räkcrepés, broccoli
Dessert: A-kost: Sockerkaka med choklad och kokos

Av alla våra livsmedel som vi köper in är ca 30% ekologiska, KRAV eller MSC märkta!

Tänk på att!
Alt 2 serveras endast till A-, E- och SNR-kost. Övriga koster utgår från alt 1.