Patientmeny Hallands sjukhus Halmstad

Vecka 16  16/4 - 22/4

Måndag

Alt 1: Persiljebakad hoki, varm remouladsås, kokt potatis, rostad blomkål
Alt 2: Indisk fläskköttsgryta, rostad blomkål, smörat basmatiris
Dessert: A-kost Bär/fruktkompott SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Kökets Jansons frestelse, ägghalva, rågbröd, margarin till SNR
Dessert: A-kost: Vaniljris, sylt

Tisdag

Alt 1: Kalvfärslimpa, gräddkokt svamp, kokt potatis, broccolimix
Alt 2: Krämig kycklingsås, pasta, broccolimix
Dessert: A-kost: Färskostmousse SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Korvgryta, paprikaris
Dessert: A-kost: Chokladyoghurt med banan            

Onsdag

Alt 1: Fisk Bonjour, kokt potatis, morot
Alt 2: Het lammgryta, couscous med grönsaker, svalkande yoghurt
Dessert:  A-kost: Bärtårta SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Gräddkokt viltskav med enbär, ugnsbakade rotfrukter, gelé
Dessert: A-kost: Myntapäron, grädde

Torsdag

Alt 1: Gulaschsoppa, bröd och margarin till SNR
Alt 2:  Kycklingkofte, tomatsås och gult ris, broccoli
Dessert: A-kost: Frukt- och bärpaj, vaniljsås SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Husets paj med lax och grönkål, rödbetsråkost
Dessert: A-kost: Citronfromage

Fredag

Alt 1:  Helstekt kotlett, choronsås, haricots verts, paprikarostad potatis
Alt 2:  Chiligryta med öl, kyckling och bönor, ris, haricots verts
Dessert:   A-kost: Rulltårtsdessert SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Moussaka på nötfärs, tomatsallad
Dessert:  A-kost: Chokladmousse med vispgrädde

Lördag

Alt 1: Panerad sej*, gräddfilsås, kokt potatis, bön- och broccolimix  
Alt 2: Kalvfrikassé med citron och purjolök, kokt potatis, bön- och broccolimix
Dessert: A-kost: Krämdessert SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Kasslergryta Africana, grönsaksris
Dessert: A-kost Persika, vispgrädde 

Söndag

Middag: Kalkonschnitzel, apelsinsås, kokt potatis, ärtor
Dessert: A-kost: Fruktsoppa SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Champinjoncrepes med ostcrème, haricots verts
Dessert: A-kost: Morotskaka SNR-kost: Färsk frukt

Vecka 17  23/4 - 29/4

Måndag

Alt 1:  Kycklinglårfilé, blandsvampsås, potatis, morot
Alt 2:  Kokos- och citronbakad hokifilè, basmatiris, morot, mangosalsa 
Dessert:  A och E-kost: Fruktkräm, vispgrädde SNR-kost: Färsk frukt 
Middag: Rotfruktsplätt, skink- och svampröra, lingonfraiche, broccoli
Dessert: A och E-kost: Jordgubbsdessert

Tisdag

Alt 1: Grekisk färsbiff, klyftpotatis, tzatziki, euromix
Alt 2: Rostade rödbetor och rotfrukter, rosmarin, fetaost, rödbetscrème
Dessert: A och E-kost: Färskostmousse SNR-kost: Färsk frukt
Middag: Husets kycklinglasagne med spenat och vitlök, brytbönor
Dessert: A och E-kost: Bärtårta                    

Onsdag 

Alt 1: Bovetepanerad sej, kall romsås, kokt potatis, broccolimix
Alt 2: Isterband, stuvad potatis, rödbetor
Dessert: A och E-kost: Brylépudding, karamellsås SNR-kost: Färsk frukt
Middag: Husets tacopaj, tomat- och bönsallad                  
Dessert: A och E-kost: Bär- och fruktkompott

Torsdag

Alt 1: Ärtsoppa med fläsk
Alt 2: Biff Stroganoff, ris, brytbönor
Dessert: A och E-kost: SNR  alt1: Pannkaka, sylt, grädde SNR-kost alt2: Frukt
Middag: Laxpytt, äppel- och pepparotsröra, broccoli
Dessert: A och E-kost: Knäckig ananas, limekvarg

Fredag

Alt 1: Apelsinkyckling, ris, romanesco
Alt 2: Ost/senapsgratinerad falukorv, husets mos, romanesco
Dessert: A och E-kost: Lingonfromage SNR-kost: Färsk frukt
Middag: Dragonbakad kassler, rotfruktsgratäng
Dessert: A och E-kost: Rulltårtsdessert med vispgrädde 

Lördag

Alt 1: Örtpanerad sejfilé, grön gräddfilsås, kokt potatis, morot
Alt 2: Kåldolmar, gräddsås, kokt potatis, morot
Dessert: A och E-kost: Hallonkesella, skorpa SNR-kost: Färsk frukt
Middag: Jambalaya, strimlat ägg
Dessert: A och E-kost:  Mockaruta

Söndag

Middag: Färsbiff bourgogne, salviastekt kulpotatis, vaxbönmix
Dessert: A och E-kost: Fruktcocktail, grädde SNR-kost: Färsk frukt
Middag: Skink och spenatcrepes, italiensk ostsås, broccoli
Dessert:  A och E-kost: Päronkaka, vaniljsås

Vi strävar efter att 30 % av våra råvaror ska vara krav-, eko- eller MSC-märkta.

Tänk på att!
Alt 2 serveras endast till A-, E- och SNR-kost. Övriga koster utgår från alt 1.