Patientmeny Hallands sjukhus Halmstad

Vecka 3 15/1-21/1

Måndag

 Alt 1: Kycklinginnerfilé med kokt potatis, brysselkål och champinjonsås
 Alt 2: Ugnsbakad laxfilé samt dragonsås, kokt potatis och brysselkål
 Dessert: A-kost: Fruktkräm SNR-kost: Färsk frukt
 Kväll: Bondomelett medpotatis/grönsaker, fetaostbakade rödbetor*, rågbröd SNR
 Dessert: A-kost: Yoghurtdessert

Tisdag

Alt 1: Kålpudding, kokt potatis, brunsås, morötter och lingon
Alt 2: Wokad biff* och grönsaker, serveras med ris*
Dessert: A-kost: Kanelbakat äpple, syrlig vaniljsås SNR-kost: Färsk frukt  
Kväll: Chicken alà King, serveras med ris*
Dessert: A-kost: Drottningmousse och vispgrädde SNR-kost: Färsk frukt

Onsdag

Alt 1: Ugnsbakad sejfilé*, ägg/persiljesås, kokt potatis och haricots verts
Alt 2: Ungersk gulaschgryta med paprika, haricots verts och potatis
Dessert: A-kost: Chokladpudding med vispgrädde SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Moussaka* med potatis och tomatsallad med gröna bönor
Dessert: A-kost: Gräddtoppad rulltårta

Torsdag

Alt 1: Ärtsoppa med fläsk
Alt 2: Spagetti* och köttfärssås*(nöt) serveras med morötter
Dessert: A-kost,SNR Alt1: Pannkaka med sylt och grädde SNR Alt2 Färsk frukt
Kväll:  Husets laxpudding, kall gräslöksås och ärtor
Dessert: Jordgubbstårta

Fredag

Alt 1: Långstekt fläskkarré, samt rostad potatis/rotfrukter och rödvinsås
Alt 2: Spansk färsbiff serveras med varm bulgursallad samt kall myntasås
Dessert: A-kost: Kräm SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Husets paj med ädelost och skinka, serveras med broccoli*
Dessert: A-kost: Yoghurtdessert SNR-kost: Färsk frukt

Lördag

Alt 1: Spenatbakad torskfilé* med citronsås, kokt potatis och morötter
Alt 2: Oxfärsjärpe med gräddsås, samt morötter och potatis
Dessert: A-kost: Fruktcocktail med vispgrädde SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Biffgryta* med rödvin och rotfrukter, ris
Dessert: A-kost: Mousse med frukt

Söndag

Middag: Stekt kycklinginnerfilé, med gräddsås, frästa grönsaker och kokt potatis
Dessert: A-kost:  Kärleksmums SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Italiensk köttsoppa* baguette, smör
Dessert: A-kost: Husets Äppelkaka med vaniljsås SNR-kost: Färsk frukt

Vecka 4 22/1-28/1

Måndag

Alt 1: Solgryta med fläskkött serveras med kokt ris och gröna ärtor
Alt 2: Ugnsbakad sej* med paprika/dragonsås samt gröna ärtor och potatis
Dessert: A-kost: Yoghurtdessert SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Kökets Jansons frestelse, ägghalva, rågbröd och smör till SNR
Dessert: A-kost: Vaniljris med sylt

Tisdag

Alt 1: Husets köttfärslimpa med morötter, gräddsås och kokt potatis, lingon
Alt 2: Kycklingsås med basilika, kokt pasta och morötter
Dessert: A-kost: Färskostmousse SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Korv stroganoff med grönsaksris
Dessert: A-kost: Kesodessert med aprikos        

Onsdag

Alt 1: Fisk Bonjour* samt romanescogrönsaker och kokt potatis
Alt 2: Burgundisk köttgryta, kokt potatis och romanescogrönsaker
Dessert:  A-kost: Bärtårta  SNR-kost:  Färsk frukt
Kväll: Viltfärsbiff med mesostfraiche och ugnsbakad potatis/grönsaker
Dessert: A-kost: Myntapäron med grädde

Torsdag

Alt 1: Gulaschsoppa med nötkött och potatis, bröd och smör till SNR
Alt 2:  Sötsur asiatisk kycklinggryta med ananas och ris 
Dessert: A-kost: Frukt/bärpaj med husets vaniljsås SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Husets äggröra med varmrökt lax samt broccoli och baguette till SNR
Dessert: A-kost: Chokladmousse med vispgrädde

Fredag

Alt 1: Stekt fläsknoisette, grönpepparsås, klyftpotatis och broccoli
Alt 2: Chili con carne med ris och broccoli
Dessert: A-kost: Rulltårtsdessert SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Kyckling innerfilé med bulgur och kall basilikasås
Dessert:  A-kost: Fruktsoppa 

Lördag

Alt 1: Panerad sej*, remouladsås, kokt potatis och morötter                   
Alt 2: Kalvfrikassé med citron och purjolök, potatis och morötter
Dessert: A-kost Krämdessert SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Africanagryta med kassler, grönsaksris
Dessert: A-kost Persika med vispgrädde 

Söndag

Middag: Portergryta (nöt) kokt potatis, gelé och rostade grönsaker
Dessert: A-kost: Citronfromage, SNR-kost: Färskfrukt
Kväll: Lax och sejsoppa* med anis och apelsin, baguette och smör, A & SNR
Dessert: A-kost: Ostkaka med grädde och sylt SNR-kost: Färsk frukt

*Märkt = Huvudråvara är ekologisk, KRAV eller MSC-märkt.
Tänk på att! Alt 2 serveras endast till A-, E- och SNR-kost. Övriga koster utgår från alt 1.