Patientmeny Hallands sjukhus Halmstad

Vecka 42 16/10-22/10

Måndag

Alt 1: Köttbullar* med kokt potatis, gräddsås, lingon och broccolimix
Alt 2: Stekt strömming* med husets mos, lingon och broccolimix
Dessert: A-kost: Fruktkräm SNR-kost: Färsk frukt 
Kväll: Oxpytt serveras med stekt ägg och rödbetor 
Dessert: A-kost: Jordgubbstårta

Tisdag

Alt 1: Biff Lindström* med kokt potatis, morot och gräddsås 
Alt 2: Flygande jacob med banan och skinka serveras med ris och morot
Dessert:  A-kost: Kesodessert med aprikos SNR-kost Färsk frukt
Kväll: Husets skink/potatisgratäng med örter och paprika, grönsaker      
Dessert: A-kost: Brulépudding med karamellsås

Onsdag

Alt 1: Lax/spenatterrin med potatis, citrongul vitvinsås och brytbönor
Alt 2: Orientalisk fläskgryta med röd curry serveras med ris och brytbönor
Dessert: A-kost Morotskaka SNR-kost Färsk frukt
Kväll: Lasagne med krispig tomat/bönsallad
Dessert: A-kost: Vaniljris med sylt

Torsdag

Alt 1: Fransk fisk* och grönsakssoppa. Fiberbulle till SNR
Alt 2: Husets kalops serveras med rödbetor, kokt potatis och morötter
Dessert: A-kost: Husets äppelkaka med vaniljsås SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Äggröra med stekt korv och bakad tomat
Dessert: A-kost: Krämdessert

Fredag

Alt 1: Ugnsbakad kassler, råstekt potatis, pepparsås och gröna bönor
Alt 2: Pastasås Paprigano med kyckling, gröna bönor och pasta
Dessert  A-kost: Persika med vispad grädde SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Potatis & köttfärsgratäng* med curry, vitkålsallad med oregano   
Dessert: A-kost: Jordgubbsmousse med vispgrädde

Lördag

Alt 1: Tomatbakad kummel filé*, kräftsås, kokt potatis och gröna ärtor
Alt 2: Rimmad oxbringa med pepparotsås, kokt potatis och ärtor
Dessert: A-kost: Blåbär med vaniljsås SNR-kost: Färsk frukt                                   
Kväll: Hollandaisetoppade räkcrepes och morötter
Dessert: A-kost Drömyoggi  SNR-kost: Färsk frukt        

Söndag

Middag: Skinkstek och rosepepparsås serveras med rostade rotfrukter/potatis
Dessert: A-kost: Morotskaka SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Italiensk Milanesesoppa* samt fiberbulle  
Dessert: A-kost: Ostkaka med hallonsylt och grädde SNR-kost: Färsk frukt

Vecka 43 23/10-29/10

Måndag

Alt 1: Kycklinginnerfilé med kokt potatis, brysselkål och champinjonsås
Alt 2: Ugnsbakad laxfilé samt dragonsås, kokt potatis och brysselkål
Dessert: A-kost: Fruktkräm SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Bondomelett medpotatis/grönsaker, fetaostbakade rödbetor*, rågbröd SNR
Dessert: A-kost: Yoghurtdessert

Tisdag

Alt 1: Kålpudding, kokt potatis, brunsås, morötter och lingon
Alt 2: Wokad biff* och grönsaker, serveras med ris*
Dessert: A-kost: Kanelbakat äpple, syrlig vaniljsås SNR-kost: Färsk frukt  
Kväll: Chicken alà King, serveras med ris*
Dessert: A-kost: Drottningmousse och vispgrädde SNR-kost: Färsk frukt

Onsdag

Alt 1: Ugnsbakad sejfilé*, ägg/persiljesås, kokt potatis och haricots verts
Alt 2: Ungersk gulaschgryta med paprika, haricots verts och potatis
Dessert: A-kost: Chokladpudding med vispgrädde SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Moussaka* med potatis och tomatsallad med gröna bönor
Dessert: A-kost: Gräddtoppad rulltårta

Torsdag

Alt 1: Ärtsoppa med fläsk
Alt 2: Spagetti* och köttfärssås*(nöt) serveras med morötter
Dessert: A-kost,SNR Alt1: Pannkaka med sylt och grädde SNR Alt2 Färsk frukt
Kväll: Husets laxpudding, kall gräslöksås och ärtor
Dessert: Jordgubbstårta

Fredag

Alt 1: Långstekt fläskkarré, samt rostad potatis/rotfrukter och rödvinsås
Alt 2: Spansk färsbiff serveras med varm bulgursallad samt kall myntasås
Dessert: A-kost: Kräm SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Husets paj med ädelost och skinka, serveras med broccoli*
Dessert: A-kost: Yoghurtdessert SNR-kost: Färsk frukt

Lördag

Alt 1: Spenatbakad torskfilé* med citronsås, kokt potatis och morötter
Alt 2: Oxfärsjärpe med gräddsås, samt morötter och potatis
Dessert: A-kost: Fruktcocktail med vispgrädde SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Biffgryta* med rödvin och rotfrukter, ris
Dessert: A-kost: Mousse med frukt

Söndag

Middag: Stekt kycklinginnerfilé, med gräddsås, frästa grönsaker och kokt potatis
Dessert: A-kost:  Kärleksmums SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Italienskköttsoppa* med zucchini och creme fraiche, baguette och smör
Dessert: A-kost: Husets Äppelkaka med vaniljsås SNR-kost: Färsk frukt

*Märkt = Huvudråvara är ekologisk, KRAV eller MSC-märkt.
Tänk på att! Alt 2 serveras endast till A-, E- och SNR-kost. Övriga koster utgår från alt 1.