Patientmeny Hallands sjukhus Varberg

Vecka 42 16/10-22/10

Måndag

Alt 1:  Köttbullar med kokt potatis, gräddsås och broccolimix
Alt 2: Stekt strömming* med husets mos och broccolimix
Dessert: A-kost: Fruktkräm SNR-kost: Färsk frukt 
Kväll: Oxpyttipanna serveras med stekt ägg och rödbetor 
Dessert: A-kost: Hallontårta

Tisdag

Alt 1: Biff Lindström* med kokt potatis, morot och gräddsås     
Alt 2: Flygande Jacob, serveras med ris och morot 
Dessert: A kost: Kesodessert med aprikos SNR-kost Färsk frukt
Kväll: Husets skink/potatisgratäng med örter och paprika. Serveras med grönsaker.
Dessert: A-kost: Brulépudding med karamellsås

Onsdag

Alt 1:  Lax och spenatterrin, citronsås, kokt potatis samt gröna bönor
Alt 2: Orientalisk fläskgryta* med röd curry serveras med ris och gröna bönor
Dessert: A-kost Morotskaka  SNR-kost Färsk frukt
Kväll: Lasagne med krispig tomat/bönsallad.
Dessert: A-kost: Vaniljris med sylt.

Torsdag

Alt 1:  Fransk fisk* och grönsakssoppa. Fiberbulle till SNR
Alt 2: Husets kalops* serveras med rödbetor, kokt potatis och morötter
Dessert: A-kost: Husets äppelkaka med vaniljsås SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Äggröra med stekt frukostkorv och bakad tomat.
Dessert: A-kost: Fruktkräm 

Fredag

Alt 1:  Ugnsbakad kassler, råstekt potatis, pepparsås och gröna bönor
Alt 2: Pastasås paprigano med kyckling, gröna bönor och pasta.    
Dessert: A-kost: Persika med vispad grädde SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Potatis/köttfärsgratäng med curry, vitkålssallad med oregano.
Dessert: A-kost: Jordgubbsmoussé med vispgrädde.

Lördag

Alt 1:  Tomatbakad kummel*, kräftsås samt kokt potatis och gröna ärtor
Alt 2: Rimmad oxbringa med pepparotssås, kokt potatis och gröna ärtor
Dessert: A-kost: Blåbär med vaniljsås SNR-kost: Frukt
Kväll: Hollandaisetoppade räkcrepes serveras med persiljesvängda morötter
Dessert: A-kost: Drömyoggi

Söndag

Middag:  Skinkstek med rosépepparsås, rostad potatis och rotfrukter
Dessert: A-kost: Morotskaka SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Italiensk Milanesesoppa* samt fiberbulle   
Dessert: A-kost: Ostkaka med hallonsylt och grädde 

Vecka 43 23/10-29/10

Måndag

Alt 1: Kycklinginnerfilé med kokt potatis, brysselkål och champinjonsås
Alt 2: Ugnsbakad laxfilé* samt dragonsås, kokt potatis och brysselkål
Dessert: A-kost: Fruktkräm SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Bondomelett med potatis/grönsaker, fetaostbakade rödbetor, bröd och smör 
Dessert: A-kost: Yoghurtdessert

Tisdag

Alt 1: Kålpudding, kokt potatis, brunsås, morötter och lingon
Alt 2: Wokad biff* och grönsaker, serveras med ris
Dessert: A-kost: Kanelbakat äpple*, syrlig vaniljsås SNR-kost: Färsk frukt  
Kväll: Chicken alà King, serveras med ris
Dessert: A-kost: Drottningmousse och vispgrädde

Onsdag

Alt 1: Ugnsbakad sejfilé*, ägg/persiljesås, kokt potatis och haricots verts
Alt 2: Ungersk gulaschgryta med paprika, haricots verts och potatis
Dessert: A-kost: Chokladpudding med vispgrädde SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Moussaka med potatis, tomat/bönsallad.
Dessert: A-kost: Gräddtoppad rulltårta

Torsdag

Alt 1: Ärtsoppa med fläsk
Alt 2: Spagetti och köttfärssås(nöt) serveras med morötter
Dessert: A-kost och SNR-kost alt1: Pannkaka med sylt och grädde 
Kväll: Husets laxpudding*, kall gräslöksås och ärtor, mjukt bröd till SNR-kost
Dessert: Jordgubbstårta

Fredag

Alt 1: Långstekt fläskkarré, samt rostad potatis/rotfrukter och rödvinsås
Alt 2: Spansk färsbiff serveras med varm bulgursallad samt kall myntasås
Dessert: A-kost: Kräm SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Husets paj med ädelost och skinka, serveras med broccoli
Dessert: A-kost: Yoghurtdessert 

Lördag

Alt 1: Spenatbakad torskfilé* med citronsås, kokt potatis och morötter
Alt 2: Oxfärsjärpe med gräddsås, samt morötter och potatis
Dessert: A-kost: Fruktcocktail med vispgrädde SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Biffgryta med rödvin och rotfrukter, ris
Dessert: A-kost: Mousse med frukt

Söndag

Middag: Stekt kycklinginnerfilé, med gräddsås, frästa grönsaker och kokt potatis
Dessert: A-kost: Kärleksmums SNR-kost: Frukt
Kväll: Italiensk köttsoppa med zucchini och creme fraiche, baguette och smör
Dessert: A-kost: Husets Äppelkaka med vaniljsås SNR-kost: Frukt

Huvudråvara är ekologisk, KRAV eller MSC-märkt.
Tänk på att!  Alt 2 serveras endast till A-, E- och SNR-kost. Övriga koster utgår från alt 1.