Patientmeny Hallands sjukhus Varberg

Vecka 8 19-25 februari

Måndag

Alt 1: Solgryta med fläskkött serveras med kokt ris och gröna ärtor
Alt 2: Ugnsbakad sej* med paprika/dragonsås samt gröna ärtor och potatis
Dessert: A-kost: Yoghurtdessert SNR-kost: Frukt
Kväll: Kökets Jansons frestelse* serveras med ägghalva och rågbröd 
Dessert: A-kost: Vaniljris med hallonsylt

Tisdag

Alt 1: Köttfärslimpa, morötter samt gräddsås och kokt potatis, lingon
Alt 2: Kycklingsås med basilika, kokt pasta och klyftade morötter
Dessert: A-kost: Färskostmousse med bär SNR-kost: Frukt
Kväll: Korv stroganoff samt ris med ärtor, majs och paprika
Dessert: A-kost: Kesodessert med aprikos  

Onsdag

Alt 1: Fisk Bonjour* samt romanescogrönsaker och kokt potatis
Alt 2: Burgundisk köttgryta, kokt potatis och romanescogrönsaker
Dessert: A-kost: Bärtårta SNR-kost: Frukt
Kväll: Viltfärsbiffar med mesostfraiche, ugnsbakad potatis och grönsaker
Dessert: A-kost: Myntapäron med cognacsgrädde

Torsdag

Alt 1: Gulaschsoppa med nötkött och potatis.
Alt 2: Asiatisk kycklinggryta med grönsaker serveras med ris
Dessert: A-kost: Bärpaj med vaniljsås SNR-kost: Frukt
Kväll: Husets äggröra med varmrökt lax samt broccoli
Dessert: A-kost: chokladmousse med grädde

Fredag

Alt 1: Stekt fläskniosette med grönpepparsås, broccoli och klyftpotatis
Alt 2: Chili con carne på nötkött serveras med ris och broccoli
Dessert: A-kost: Rulltårtsdessert med grädde SNR-kost: Frukt
Kväll: Kycklinginnerfilé, kall basilikasås samt Bulgur med tomat och paprika
Dessert: A-kost: Fruktsoppa 

Lördag

Alt 1: Sprödbakad sejfilé* med remouladsås kokt potatis och skivade morötter
Alt 2: Gräddig gryta på kalv, citron och purjolök, morötter och kokt potatis
Dessert: A-kost: Fruktkräm med grädde SNR-kost: Frukt
Kväll: Kasslergryta Africana med chutney och curry samt grönsaksris
Dessert: A-kost: Persika med vispgrädde 

Söndag

Middag: Portergryta (nöt) kokt potatis, gelé och rostade grönsaker
Dessert: A-kost: Citronfromage, SNR-kost: Frukt   
Kväll: Lax och Fisksoppa* med anis, grädde och apelsin, samt baguette
Dessert: A-kost: Ostkaka med grädde och sylt

Vecka 9 26 februari - 4 mars

Måndag

Alt 1: Kycklinglårfilé med pepperonatasås, ris och romanescogrönsaker
Alt 2: Ugnsbakad sej med limesås, kokt potatis och romanescogrönsaker 
Dessert: A-kost: Krämdessert SNR: Färsk frukt 
Kväll: Raggmunk med skinkröra, lingonfraiche och morotsmix
Dessert: A-kost: Kesodessert med aprikoskräm

Tisdag

Alt 1: Grekisk färsbiff med klyftpotatis, tzatziki och broccoli
Alt 2: Krämig laxsås serveras med pasta och broccoli
Dessert: A-kost: Fruktsoppa SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Husets kycklinglasagne med spenat och vitlök serveras med apelsinmorot
Dessert: A-kost: Bärtårta

Onsdag

Alt 1: Bovetepanerad fiskfilé* serveras med het gurksallad, citronsås och kokt potatis  
Alt 2: Småländska isterband serveras med stuvad potatis och rödbetor 
Dessert: A-kost: Brylépudding med karamellsås SNR-kost: Färsk frukt 
Kväll: Vår egen Tacopaj serveras med tomat-och bönsallad
Dessert: A-kost: Fruktkräm

Torsdag

Alt 1: Orientalisk soppa med fläskkött och limeblad samt fiberbulle till A och SNR    
Alt 2: Biff stroganoff samt kokt ris och grönsaker      
Dessert: A-kost och SNR-kost alt:1 Katrinplommonkaka med vispgrädde 
Kväll:  Laxpyttipanna serveras med äppel-/pepparotscreme samt broccoli
Dessert: A-kost: Fruktcocktail med vispgrädde

Fredag

Alt 1: Kycklinglårfilé med blandsvampsås, kokt potatis och romanescogrönsaker 
Alt 2: Ost- och senapsgratinerad falukorv med potatismos och romanescogrönsaker
Dessert: A-kost: Yoghurtdessert SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Fläskfilé, rostade grönsaker och potatis, kall sås med soltorkade tomater  
Dessert: A-kost: Rulltårtsdessert

Lördag

Alt 1: Ugnsstekt kapkummel med vitvinsås, kokt potatis och morötter
Alt 2: Kåldolmar med gräddsås, kokt potatis och morötter
Dessert: A-kost: Kesodessert med aprikospuré SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Dragonbakad kassler med rotfruktsgratäng
Dessert: A-kost: Chokladkaka

Söndag

Middag:  Örtagårdstek av fläsk, gräddsås, kokt potatis, herrgårdsgrönsaker och gelé
Dessert: A-kost: Fruktcocktail med grädde SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Bondsoppa med nötkött* och matvete serveras med smör och fiberbulle (A,SNR) 
Dessert: A-kost: Päronkaka

*Märkt = Huvudråvara är ekologisk, KRAV eller MSC-märkt.
Tänk på att!  Alt 2 serveras endast till A-, E- och SNR-kost. Övriga koster utgår från alt 1.