Patientmeny Hallands sjukhus Varberg

Vecka 25  18/6 - 24/6

Måndag

Alt 1: Kycklinglårfilé, blandsvampsås, potatis, morot
Alt 2: Kokos- och citronbakad hokifilè, jasminris, morot, mangosalsa
Dessert: A- och E-kost: Fruktkräm SNR-kost: Frukt
Middag: Rotfruktsplätt, skink- och svampröra, lingonfraiche, broccoli
Dessert: A- och E-kost: Jordgubbsdessert

Tisdag

Alt 1: Grekisk färsbiff, klyftpotatis, tzatziki, grönsaksblandning
Alt 2: Rostade rödbetor och rotfrukter, fetaost, rödbetscremè
Dessert: A- och E-kost: Färskostmousse SNR-kost: Frukt
Middag: Kycklinglasagne, brytbönor
Dessert: A- och E-kost: Bärtårta

Onsdag

Alt 1: Bovetepanerad sej, kall romsås, kokt potatis, broccolimix
Alt 2: Isterband, stuvad potatis, rödbetor
Dessert: A- och E-kost: Rulltårta med grädde SNR-kost: Frukt
Middag: Tacopaj, tomat- och bönsallad
Dessert: A- och E-kost: Fruktkompott

Torsdag

Alt 1: Ärtsoppa med fläsk
Alt 2: Biff Stroganoff, ris, brytbönor
Dessert: A- och E-kost och SNR-kost alt 1: Pannkaka, sylt, grädde
Middag: Laxpytt, äppel- pepparrotsröra, broccoli
Dessert: A- och E-kost: ananas, kokos, choklad, limekvarg

Fredag Midsommarafton

Alt 1: Fläsknoisette, rosépepparsås, färskpotatis, broccoli 
Dessert: A- och E-kost: Lingonfromage SNR-kost: Frukt
Middag: Matjessill, gräddfil, grönsallad, färskpotatis
Dessert: Jordgubbar, grädde

Lördag

Alt 1: Örtpanerad sej, grön gräddfilssås, kokt potatis, morot
Alt 2: Kåldolmar, gräddsås, kokt potatis, morot
Dessert: A- och E-kost: Bär- och fruktkompott SNR-kost: Frukt
Middag: Jambalaya med grönsaker, strimlat ägg
Dessert: A- och E-kost: Mockaruta

Söndag

Middag: Färsbiff bourgogne, salviastekt kulpotatis, vaxbönsmix
Dessert: A- och E-kost: Fruktcocktail, grädde SNR-kost: Frukt
Middag: Skink- och spenatcrepes, italiensk ostsås, broccoli
Dessert: A- och E-kost: Päronkaka, vaniljsås 

Vecka 26  25/6 - 1/7

Måndag

Alt 1: Köttbullar, gräddsås, kokt potatis, morotsklyftor
Alt 2: Ost- svamp och bacon- gratinerad hokifilè, potatismos, morotsklyftor
Dessert: A- och E-kost: Fruktkräm SNR-kost: Frukt
Middag: Pulled pork med rödlök och gräddfil, klyftpotatis/grönsaker
Dessert: A- och E-kost: Bärtårta

Tisdag

Alt 1: Biff Lindström, skysås, kokt potatis, romanesco
Alt 2: Kycklinggratäng, fetaost, soltorkad tomat, ris, romanesco
Dessert: A- och E-kost: Ananas, rostad kokos, limekvarg SNR-kost: Frukt
Middag: Ost och baconkorv, krämiga rotfrukter
Dessert: A- och E-kost: Brylépudding, karamellsås

Onsdag

Alt 1: Havswallenbergare, krabbsås, potatisstomp, gröna ärtor
Alt 2: Spaghetti Bolognese, gröna ärtor
Dessert: A- och E-kost: Morotskaka SNR-kost: Frukt
Middag: Skink- och potatisgratäng, grönsaksblandning
Dessert: A- och E-kost: Chokladmousse

Torsdag

Alt 1: Fransk fisk- och grönsakssoppa SNR-kost: smör, bröd
Alt 2: Kalops, rödbetor, kokt potatis, morötter
Dessert: A- och E-kost: Husets äppelkaka, vaniljsås SNR-kost: Frukt
Middag: Lasagne, krispig tomatsallad
Dessert: A- och E-kost: Vaniljris och sylt

Fredag

Alt 1: Skivad kassler, sparrissås, potatiskaka, haricots verts
Alt 2: Marinerad kycklingfilé, varm pastasallad, ostcreme, haricots verts
Dessert: A- och E-kost: Persika och vispgrädde SNR-kost: Frukt
Middag: Köttfärsgryta med vitkål, grönsaksris
Dessert: A- och E-kost: Chokladyoghurt med banan

Lördag

Alt 1: Vitvinspocherad sej, sandefjordssås, kokt potatis, gröna ärtor
Alt 2: Rimmad oxbringa, pepparrotssås, kokt potatis, gröna ärtor
Dessert: A- och E-kost: Blåbär, vaniljsås SNR-kost: Frukt
Middag: Ängsbiff, kall örtsås, rostad potatis- och grönsaker
Dessert: A- och E-kost: Bärkaka

Söndag

Middag: Portergryta, kokt potatis, brysselkål
Dessert: A- och E-kost: Krusbärskompott SNR-kost: Frukt
Middag: Räkcrepes, hollandaise, broccoli
Dessert: A- och E-kost: Sockerkaka med choklad och kokos

Vi strävar efter att 30 % av våra råvaror ska vara krav-, eko- eller MSC-märkta.

Tänk på att! 
Alt 2 serveras endast till A-, E- och SNR-kost. Övriga koster utgår från alt 1.