Patientmeny Hallands sjukhus Varberg

Vecka 49 4/12-10/12

Måndag

Alt 1:  Kycklinglårfilé med Peperonatasås serveras med ris och romanesco
Alt 2: Ugnsbakad sejfilé*, syrlig limesås samt romanesco och kokt potatis
Dessert: A-kost: Fruktkräm med vispgrädde SNR-kost: Färsk frukt 
Kväll: Raggmunk serveras med skinkröra, lingonfraiche och morötter 
Dessert: A-kost: Kesodessert med aprikos

Tisdag

Alt 1:  Grekisk färsbiff med klyftpotatis, tzatziki och broccoli
Alt 2: Krämig laxsås serveras med pasta och broccoli
Dessert: A-kost: Fruktsoppa SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Husets kycklinglasagne med spenat och vitlök serveras med apelsinmorot
Dessert: A-kost: Bärtårta

Onsdag

Alt 1: Bovetepanerad fiskfilé* serveras med het gurksallad, citronsås och kokt potatis  
Alt 2: Småländska isterband serveras med stuvad potatis och rödbetor 
Dessert: A-kost: Brylépudding med karamellsås  SNR-kost: Färsk frukt 
Kväll: Vår egen Tacopaj serveras med tomat-och bönsallad
Dessert: A-kost: Fruktkräm

Torsdag

Alt 1:  Orientalisk soppa med fläskkött och limeblad samt fiberbulle till A och SNR    
Alt 2: Biff stroganoff samt kokt ris och grönsaker      
Dessert: A-kost och SNR-kost alt:1 Katrinplommonkaka med vispgrädde 
Kväll:  Laxpyttipanna serveras med äppel-/pepparotscreme samt broccoli
Dessert: A-kost: Fruktcocktail med vispgrädde

Fredag

Alt 1: Kycklinglårfile med blandsvampsås, kokt potatis och romanescogrönsaker 
Alt 2: Ost- och senapsgratinerad falukorv med potatismos och romanescogrönsaker
Dessert: A-kost: Yoghurtdessert SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Fläskfilé, rostade grönsaker och potatis, kall sås med soltorkade tomater  
Dessert: A-kost: Rulltårtsdessert

Lördag

Alt 1:  Ugnsbakad kummel* med vittvinsås, kokt potatis och morötter
Alt 2: Kåldolmar med lingon, gräddsås, kokt potatis och morötter
Dessert: A-kost: Kesodessert med aprikos SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Dragonbakad kassler med vitlöksdoftande krämig rotfruktsgratäng
Dessert: A-kost: Kärleksmums

Söndag

Middag:  Örtagårdstek av fläsk, gräddsås, kokt potatis, herrgårdsgrönsaker och gelé
Dessert: A-kost: Fruktcocktail med grädde SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Bondsoppa med nötkött* och matvete serveras med smör och fiberbulle (A,SNR) 
Dessert: A-kost: Päronkaka

Vecka 50 11/12-17/12

Måndag

Alt 1:  Köttbullar med kokt potatis, gräddsås och broccolimix
Alt 2: Stekt strömming* med husets mos och broccolimix
Dessert: A-kost: Fruktkräm SNR-kost: Färsk frukt 
Kväll: Oxpyttipanna serveras med stekt ägg och rödbetor 
Dessert: A-kost: Hallontårta

Tisdag

Alt 1: Biff Lindström* med kokt potatis, morot och gräddsås     
Alt 2: Flygande Jacob, serveras med ris och morot 
Dessert: A kost: Kesodessert med aprikos SNR-kost Färsk frukt
Kväll: Husets skink/potatisgratäng med örter och paprika. Serveras med grönsaker.
Dessert: A-kost: Brulépudding med karamellsås

Onsdag

Alt 1:  Lax och spenatterrin, citronsås, kokt potatis samt gröna bönor
Alt 2: Orientalisk fläskgryta* med röd curry serveras med ris och gröna bönor
Dessert: A-kost Morotskaka  SNR-kost Färsk frukt
Kväll: Lasagne med krispig tomat/bönsallad.
Dessert: A-kost: Vaniljris med sylt.

Torsdag

Alt 1:  Fransk fisk* och grönsakssoppa. Fiberbulle till SNR
Alt 2: Husets kalops* serveras med rödbetor, kokt potatis och morötter
Dessert: A-kost: Husets äppelkaka med vaniljsås SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Äggröra med stekt frukostkorv och bakad tomat.
Dessert: A-kost: Fruktkräm 

Fredag

Alt 1  Ugnsbakad kassler, råstekt potatis, pepparsås och gröna bönor
Alt 2: Pastasås paprigano med kyckling, gröna bönor och pasta.    
Dessert: A-kost: Persika med vispad grädde SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Potatis/köttfärsgratäng med curry, vitkålssallad med oregano.
Dessert: A-kost: Jordgubbsmoussé med vispgrädde.

Lördag

Alt 1:  Tomatbakad kummel*, kräftsås samt kokt potatis och gröna ärtor
Alt 2: Rimmad oxbringa med pepparotssås, kokt potatis och gröna ärtor
Dessert: A-kost: Blåbär med vaniljsås SNR-kost: Frukt
Kväll: Hollandaisetoppade räkcrepes serveras med persiljesvängda morötter
Dessert: A-kost: Drömyoggi

Söndag

Middag:  Skinkstek med rosépepparsås, rostad potatis och rotfrukter
Dessert: A-kost: Morotskaka SNR-kost: Färsk frukt
Kväll: Italiensk Milanesesoppa* samt fiberbulle   
Dessert: A-kost: Ostkaka med hallonsylt och grädde

Huvudråvara är ekologisk, KRAV eller MSC-märkt.
Tänk på att!  Alt 2 serveras endast till A-, E- och SNR-kost. Övriga koster utgår från alt 1.