Vattenbrist - låg grundvattennivå

Det har varit ovanligt låga grundvattennivåer i delar av Halland 2017. Under sommaren har rekommendationen varit att vi måste hjälpas åt att använda dricksvattnet sparsamt, så att det räcker till det viktigaste, t ex hygien, sjukhus, äldreboenden och andra prioriterade verksamheter. Uppmaningen har hörsammats väl av hallänningarna och vi har kunnat minska förbrukningen med cirka 17 procent!

I Halland har det varit Laholm, Halmstad och Falkenberg som varit i riskzonen för att drabbas av vattenbrist under sommaren/hösten. I Halmstad och Laholm har det därför varit bevattningsförbud fram till den 8 november, då bevattningsförbudet upphävdes.

Vattendroppe.På denna sida har vi samlat länkar till bland annat kommunerna och vattenbolagen som ansvarar för vattenförsörjningen och som har den mesta informationen. Här kan du läsa mer om vad som gällt sommar/höst 2017.

Bevattningsförbud i Halmstad och Laholm

Frågor och svar - Halmstad kommun 
(cirka 30 frågor nederst på sidan) 

Tips om hur du kan spara vatten (Halmstad kommun)

LBVA - Laholmsbuktens vatten och avlopp (Laholm och Halmstad)

VIVAB - vatten och avlopp (Falkenberg och Varberg)

VIVAB vatten och avlopp (Falkenberg och Varberg) - Vattenbrist 2017

Krisinformation.se - om vattenläget 2017

SMHI / SGU - svensk grundvattennivå (Sverige-karta med daglig uppdatering)

Länsstyrelsen, kommunerna, Region Halland och vattenbolagen i Halland samverkar i vattenfrågan och hjälps åt med att sprida information, för att nå ut så brett som möjligt.