Nyheter - Följ vårt arbete med regionfrågan

Här kan du ta del av vårt aktiva arbete med regionfrågan bland annat via våra kontinuerliga nyhetsbrev där vi samlar allt det senaste från media.

Prenumerera på nyhetsbrev om regionfrågan

För att öka kännedom och väcka debatt om det pågående arbetet med regionfrågan sammanställer vi ett nyhetsbrev som ges ut kontinuerligt. För att ta del av det går det bra att anmäla sig via formuläret här.
Du kan även följa arbetet via vårt konto #hallandvaxer på twitter.

• 5 december 2016

Reformförslaget med storregioner inte längre aktuellt

I förra veckan, v 47, stod det klart att inget av Allianspartierna avser att stödja den storregionregionreform som tvåmannautredningen ”Indelningskommittén” har arbetat med. Därmed är reformförslaget inte längre aktuellt.

• 24 november 2016

Det blir inga nya storregioner – regeringen har övergett planerna, finns ingen politisk majoritet från oppositionen

I dag meddelade ansvarig minister för regionfrågan, Civilminister Ardalan Shekarabi att det inte blir några nya storregioner från år 2019. Regeringens samtal med oppositionen har havererat och det finns nu inte någon politisk majoritet att fortsätta arbetet. Shekarabi meddelade att frågan nu läggs åt sidan på obestämd tid.

• 23 november 2016

Nyhetsbrev v 47

Moderaterna och Kristdemokraterna tar allt tydligare avstånd från storregionregionreformen för varje vecka som går. Liberalerna har helt hoppat av samtalen. Men Centerpartiet uppges nu vara berett att göra upp med regeringen om storregioner utan övriga Allianspartier. Centerpartiet har inför morgondagens (torsdagens) fortsatta samtal lagt fram en kravlista, bland dem finns regionaliserade skattebaser.

• 18 november 2016

Motstånd mot storregioner i 20 av 21 län

Motståndarna till regeringens planer på storregioner är fler än förespråkarna i 20 av 21 län. I hela landet tycker varannan medborgare att storregioner är en dålig idé, inte ens hälften så många tycker att idén är bra. Allra störst motstånd finns i Halland och Norrbotten.

• 23 september 2016

September månads nyhetsbrev i regionfrågan

Här kan du ta del av september månads nyhetsbrev i regionfrågan.

• 1 juli 2016

Utredarna vill påskynda en redan forcerad process

Pressmeddelande Region Halland 2016-06-30

Indelningskommitténs delbetänkande som presenterades i dag innehåller redan redovisade idéer om storregioner som anses kunna bildas redan 2019. Tanken är dock fortsatt att hela Sverige ska bestå av storregioner senast 2023. En nyhet är att utredarna vill att riksdagen ska besluta om ett första steg i reformprocessen redan inför 2018. Förslagen avvisas av företrädare för Region Halland.

• 30 juni 2016

Brexit kan starka Halland att förbli egen region

2016-06-25 | P4 Halland | Nyhetsinslag

Regionstyrelsens ordförande Mats Eriksson (M) … menar att en ingrediens för Brexitbeslutet är att många brittiska väljare tyckt att det är långt mellan invånare och beslutsfattare. – Ja, det är möjligen en parallell som många hallänningar nu gör. För det är sant att det skulle bli betydligt längre till beslutsfattarna i en storregion, säger Mats Eriksson.

• 30 juni 2016

Nytt nyhetsbrev om regionfrågan

I nyhetsbrevet kan du ta del av de senaste samlade artiklarna om regionfrågan.

• 29 juni 2016

Pressmeddelande Region Halland - Region Halland i Almedalen

I år deltar en delegation från Region Halland på politikerveckan i Almedalen där regionfrågan är årets aktuella fråga att diskutera och bevaka. På onsdagen den 6 juli står därför Region Halland som arrangör för tre seminarier och ett samtalsforum som utifrån olika teman har fokus på vad det är som skapar utveckling och resultat i en region.

• 22 juni 2016

Hallands näringsliv ryter till: Vi vill ha kvar Halland!

2016-06-20 | P4 Halland | Nyhetsinslag

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]