Nyheter

Här hittar du senaste nytt från Varbergsnämden. Vill du prenumerera på vårt nyhetsflöde gör du det genom att klicka på länken "prenumerera med RSS" nedan.

• 27 november 2017

Tilldelning av metodutvecklingsmedel ansökningsperiod 2 2017

Varbergsnämnden har beslutat att tilldela föreningarna Gröna lådan och Varbergs thaiboxningsklubb metodutvecklingsmedel för social hållbarhet.

• 9 juni 2017

Metodutvecklingsmedel för social hållbarhet

Den 29 maj beslutade Varbergsnämnden att tilldela den ideella föreningen Växtkraft 20 000 kronor i metodutvecklingsmedel för att starta och driva projektet Grönt ljus.

• 26 oktober 2016

Dialog om psykisk hälsa hos barn och unga

Varbergsnämnden bjuder in till dialog om psykisk hälsa hos barn och unga i behov av särskilt stöd

• 23 september 2016

Inbjudan till event på Kulturhuset Komendianten lördag den 1 oktober kl. 10 - 15

Välkommen till en dag där din trygghet och hälsa sätts i centrum.

Kom när det passar, ingen föranmälan och fri entré!

• 9 september 2016

Nya utvecklingsmedel för att främja metodutveckling inom social hållbarhet

Nu satsar Varbergsnämnden 40 000 kr årligen för att ta tillvara och stimulera idéer och initiativ som kan möta samhällsutmaningar inom området social hållbarhet.

• 17 juni 2016

Lokala nämnders färdigställda rapport om hälso- och sjukvården i Halland

Lokala nämnders invånardialoger inom Hallands hälso- och sjukvårdsstrategi finns nu sammanställda i en rapport, se till höger.

• 3 maj 2016

Invånardialoger inför framtagande av hälso- och sjukvårdsstrategi

Under året pågår, på initiativ från regionstyrelsen via hälso- och sjukvårdsutskottet (HSU), arbetet med en hälso- och sjukvårdsstrategi för Halland. Avdelningen för uppföljning och analys på regionkontoret samordnar uppdraget och arbetet påbörjades i oktober 2015. Strategiarbetet beräknas pågå under hela 2016 och är indelat i tre olika faser som tillsammans syftar till att skapa ett nuläge och ta fram ett mål, liksom att bryta ned målet i en handlingsplan med strategiska val för politiken att använda som stöd vid framtida beslutsfattande.

Tidigare har Halland haft en hälso- och sjukvårdspolitisk inriktning, men denna har löpt ut och man har nu valt att ta ett större och mer samordnat grepp inför framtida utmaningar.

• 9 februari 2016

Seniormässa 3 mars 2016

Den 3 mars 2016 arrangeras årets seniormässa i Sparbankshallen. För sjunde året i rad är Varbergsnämnden en av utställarna.

• 13 november 2015

Folkhälsopristagare 2015

Med syfte att uppmuntra och stimulera till fortsatt arbete inom folkhälsa där människans hälsa beaktas ur ett brett perspektiv har Varbergsnämnden sedan 2009 delat ut ett folkhälsopris. Såväl privatperson som organisation eller företag som är verksamma inom Varbergs kommun kan nomineras till priset. I år var premien 25 000: -.

• 29 september 2015

Morgondagens Halland

Var med och bidra med din åsikt

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]