Poetry slam i Halland

Tävlingar i scenpoesi!

Framför din poesi och se hur den mottas av publiken. Vinnaren vid varje deltävling går vidare till Hallandsfinalen i Varberg - de som vinner där får åka till Uppsala och representera Halland i SM i Poetry Slam, som hålls i augusti.

Poetry slam i Halland. Tävlingar i scenpoesi.

Det är fri entré. Juryn består av frivilliga från publiken som ger poäng för texten och framförandet.

Tävlingsregler finns längre ner på sidan.

Poetry slam i Halland 2016

Poetry Slam i Halland Tävlingar i scenpoesiFem deltävlingar har hållits i Laholm, Falkenberg, Halmstad, Varberg och Kungsbacka.

MC: Lina Arvidsson

Lina Arvidsson är konferencier vid alla tillfälllena. Lina är också estradpoet, författare, skrivarpedagog och recensent. Hon är verksam i Malmös största poesiförening Ord på Scen och har varit med och arrangerat Poetry Slam tidigare.

Hallandsfinalen:

 • 20/4 kl 18:30 i Varberg,
  Lilla Teatern på Kulturhuset Komedianten

Kvällens vinnare koras till Hallandsmästare i Poetry slam!  Dessutom blir de fyra poeter som får högst poäng uttagna till Hallandslaget som tävlar i Svenska mästerskapen i Poetry Slam.

Finalister är de två som fått högst poäng i respektive deltävling:

 • Mia Rosengren (vinnare i Kungsbacka)
 • Michaela Joelsson (vinnare i Halmstad)
 • Susanna Hillbom (tvåa i Halmstad)
 • Geta Lööf (vinnare i Varberg)
 • Ali Suliman (tvåa i Varberg)
 • Stefan Hjalmarsson (vinnare i Falkenberg)
 • Myra Airasmaa Storbjörk (tvåa i Falkenberg)
 • Katta Carlsson (vinnare i Laholm)
 • Nour Ataia (tvåa i Laholm)

Svenska mästerskapen i Poetry slam hålls i Uppsala 24-27 augusti 2016.

Tävlingsregler i Halland

Deltävlingarna: Du läser två dikter i grundomgången och sen blir det en final mellan de två deltagare som fått högst poäng den kvällen, där de läser en tredje dikt.

Hallandsfinalen: En grundomgång med alla tävlande. De sex med högst poäng går vidare till en andra omgång. De två bästa i andra omgången möts och gör upp i ett "final battle" om titeln Hallandsmästare i Poetry slam.

Dikterna skall vara originaltexter framförda av poeten själv inom en tidsram på tre minuter. Tidsövertramp ger minuspoäng. Texten skall framföras utan rekvisita, musikinstrument eller andra effekter.

Juryerna består av tre eller fem jurygrupper, där en person kan vara en jurygrupp. Dessa är frivilliga från publiken och ger poäng för texten och framförandet. Varje jurymedlem kan ge mellan 0,0 och 10,0 poäng. Om det finns fem jurygrupper stryks lägsta och högsta poängtalet, resterande tre räknas ihop och detta blir det individuella resultatet för framträdandet. Om det endast finns tre jurygrupper, räknas samtliga poäng.

De två poeterna med högst totalpoäng efter två omgångar går vidare och möts i en avgörande final. Även här gäller att dikten ska vara en originaltext och framföras inom samma tidsram. Högst poäng i finalen vinner.

Vi arrangerar Poetry Slam 2016

ABF-logotypFrån 2016 är det biblioteken i de halländska kommunerna som tillsammans med Kultur i Halland står värd för Poetry Slam-tävlingarna i Halland, i samarbete med ABF Halland.

Om du vill länka hit, använd gärna adressen: www.regionhalland.se/poetryslam