BUP flyttar till "Pepparkakshuset"

Äntligen dags för invigning! BUP-mottagningen i  Halmstad har flyttat och finns nu i ”Pepparkakshuset” på sjukhusområdet. Den 28 mars klipps bandet och invigningen hålls kl 10-12.

BUP-mottagningens tidigare lokaler på Fiskaregatan i Halmstad har använts i många år och är i dag både slitna och opraktiska. Nu har ”Pepparkakshuset” på sjukhusområdet renoverats och anpassats för de nya hyresgästerna. Flytten innebär också att BUP-mottagningens yta ökar från 1150 till nära 1400 kvadratmeter.

Kulturskyddat
Byggnaden har använts till många olika saker under årens lopp och nu har hantverkarna gjort en grundlig renovering. Huset är kulturskyddat och måste hanteras med varsam hand. Därför kostar ombyggnaden också lite mer än normalt, närmare bestämt 33,5 miljoner kr. BUP har både första och andra våning medan källaren används för andra ändamål.

Allt fler patienter
Cirka 35 personer arbetar här och mottagningen tar emot 1 500 patienter varje år, en siffra som ständigt stiger. Mottagningen tar emot barn och ungdomar från hela södra Halland, vilket innebär Halmstad, Hylte och Laholm. Mottagningen ska arbeta precis som tidigare och BUP:s avdelning för heldygnsvård på Vindrosvägen berörs inte av flytten.

Första psykiatriska kliniken
”Pepparkakshuset” byggdes som barnhem 1916 av Ljungbergska stiftelsen och 1958 inrättades Hallands första psykiatriska klinik här med cirka 25 platser fördelade på två avdelningar. Den legendariske Werner Silfverskiöld var den första klinikchefen.

Tid: Onsdag 28 mars kl 10-12
Plats: Ingång 1, Hallands sjukhus Halmstad (invid parkeringshuset)

Mer information:
Stefan Lemon
Verksamhetschef, BUP Halland
Tel: 070-665 17 64