Eva kan bli ”Årets kvinnliga ledare i vården 2012”

Eva Ribbenblad som är samordningsansvarig läkare på vårdcentalen Centrum i Laholm är nominerad till ”Årets kvinnliga ledare i vården 2012”. Totalt har 58 chefer från hela landet blivit föreslagna som kandidater till priset som instiftades 2010 av Dagens Medicin.

Priset ska inspirera kvinnor i vården att ta ledande positioner, samt skapa goda förebilder för alla kvinnor som vill växa och utvecklas i sitt ledarskap. Nominerade till utmärkelsen är vd:ar verksamhetschefer och avdelningschefer med flera.

-  Jag är oerhört glad att Eva är nominerad. Hon är en trygg och positiv ledare som vi alla på vårdcentralen trivs med att ha som kollega, säger Marie Paulsson chef för vårdcentralen Centrum i Laholm.

Vinnaren kommer att utses av en jury bestående av Sineva Ribeiro, ordförande i Vårdförbundet, Heidi Stensmyren, förste vice ordförande, Läkarförbundet, Anna Hertting, ordförande i Sjukgymnastförbundet, Ulrika Östlund, styrelseledamot, Vårdföretagarna, Fredrik Wernersson, AstraZeneca och Mikael Nestus, chefredaktör Dagens Medicin.

- Det går inte nog att understryka vikten av skickliga chefer som kan driva verksamheten framåt och stötta medarbetarna i deras dagliga uppdrag. Jag känner mig stolt över att en Närsjukvårdens chefer är nominerad och vill gratulera Eva Ribbenblad till nomineringen, understryker Kerstin Malm-Andersson, närsjukvårdschef.


Vem som får priset får vi veta den 23 maj, i samband med Kvinnornas ledarskapsdag som arrangeras av Dagens Medicin.
Läs mer om priset på http://www.dagensmedicin.se/nyheter/allanomineradekvinnor2012/

För ytterligare information kontakta:

Kerstin Malm-Andersson
Förvaltningschef, Närsjukvården Halland
Telefon: 0706 - 10 49 57

Lise-Lotte Helgesson,
Avdelningschef Vårdcentralen Centrum Laholm
Telefon 0430 - 157 36