HÄLSOVECKA I HALLAND, 9-13 OKTOBER

Hälsoveckan är ett nytt arrangemang som pågår under perioden 9-13 oktober. Under veckan ordnas hälsofrämjande aktiviteter över hela Halland - med allt från föreläsningar, hälsotester till pröva-på olika träningsformer, kostrådgivning och sömnskola.

Arrangörer är Folktandvården och Vårdcentralen Halland, Tandregleringen samt Palliativa allmänna vårdavdelningen inom Närsjukvården Halland.

- Vi vill rikta uppmärksamheten på att vi som individer kan göra mycket själva, förebyggande, för att minska risken att bli sjuka, säger Karin Borgman Remse, chef för Vårdcentralen Halland.

- Vi har ett brett utbud, stor kunskap och kompetens i olika områden på våra folktandvårdskliniker och vårdcentraler och hälsoveckan är ett sätt att nå ut och informera om det, fortsätter Per Engstrand, chef för Folktandvården Halland.

Verksamheterna visar upp bredden i sitt utbud och erbjuder hallänningar i alla åldrar aktiviteter och råd för att förebygga sjukdom, t.ex. testa lungfunktion och blodtryck, pröva mindfulness, information om dolt socker, Frisktandvård, stavgång, föreläsning om inkontinens och för barnen poängpromenad för nallar och träff med Folke Kanin och Bella Ekorre.

Mer information om utbud och aktiviteter på: www.regionhalland.se/halsoveckan

Kontaktpersoner:
Per Engstrand, Tandvårdschef Folktandvården Halland, tfn: 072-202 21 13