Jazzfesten samlar det svenska jazzlivet i Halmstad

Jazzfesten är ett av årets viktigaste forum för alla som verkar i svenskt jazzliv och i år arrangeras den 18-20 maj i Halmstad. Lördagen den 19 maj blir det sprakande jazzgala på Halmstads Teater, arrangerad av Svensk jazz, Region Halland och Jazz i Halmstad.

Galakonserten kommer att visa upp svensk jazz i bred bemärkelse och här kommer flera stjärnor ur den svenska musikeliten synas som gäster på scen. Medverkande artister är Kristin Amparo, Linnea Henriksson, Lina Nyberg, Bohuslän Big band med flera. Konferencier är Karin Klingenstjärna.

Kom och hänförs av alla de olika musikuttrycken som ryms under det breda samlingsnamnet jazz! Ett stjärnspäckat konsertprogram kommer att varvas med prisutdelningar.

Galakvällen ingår i Jazzfesten som varje år under två dagar samlar landets alla jazzklubbar, organisationer och institutioner som jobbar för att sprida och utveckla jazzmusiken. Jazzfesten är ett av årets viktigaste forum för alla som verkar i svenskt jazzliv och innefattar, förutom gala, en fulltecknad möteshelg med seminarier, workshoppar och branschmöten för cirka 200 deltagare, som i år arrangeras den 18-20 maj i Halmstad.

Jazzfestgalan

Jazzfesten 2018 arrangeras av Svensk Jazz, Kultur i Halland och Jazz i Halmstad, i samarbete med Halmstads Teater, Halmstad Convention Bureau, Musik Västernorrland, Kultur i Väst, Musik i Syd, Norrbottensmusiken, Musik Gävleborg, Norrlandsoperan, Estrad Norr, Vara konserthus, Länsmusiken i Stockholm, Musikalliansen och Kulturens.

Läs mer: www.jazzfesten.se

Vid frågor och för pressackreditering, kontakta gärna:

Emrik Larsson, musikproducent, Kultur i Halland, tel. 070 916 28 11