Lyssna på Hallands sjukhus sommarpratare

Idag är det premiär för det första avsnittet av podcasten ”Hallands sjukhus sommarpratare”. Årets sommarpratare består av sju medarbetare från olika verksamheter på Hallands sjukhus. Varje avsnitt har ett tema kopplat till sjukvård och sommarpratarens bakgrund och yrke.

Hälso- och sjukvård är ett ämne som engagerar många människor. Därför har Hallands sjukhus valt att producera en podcast där några av sjukhusets medarbetare berättar om sina specialområden.

- Syftet är att bidra med kunskap och förståelse för viktiga hälso- och sjukvårdsrelaterade ämnen som berör många av invånarna i Halland, säger Marianne Kondrup, kommunikationschef vid Hallands sjukhus.

Först ut som sommarpratare är Maria Borgen, barnmorska, som i premiäravsnittet ger svar på de vanligaste frågorna hon brukar få inför och under en förlossning.

- Blivande föräldrar, i synnerhet de som ska få sitt första barn, har ofta många frågor. Jag hoppas att de känner att de får svar på flera av dem genom att lyssna på mitt sommarprat, säger Maria Borgen.

I sommar kommer du också få höra Josefine Roswall prata om sin drivkraft – att göra något för de barn som brottas med att väga för mycket, Angelica Spaak som berättar om hur Emil i Lönnebergas mamma Alma skulle kunna vara en potentiell smärtpatient i dagens samhälle, och Markus Lingman som siar om framtidens sjukvård, med flera.

Du kan lyssna på podden via iTunes/Podcaster och på www.regionhalland.se/sommarpratarna. Nytt avsnitt finns tillgängligt varje tisdag i nedan nämnda veckor.

Årets sommarpratare 2017 är:
v.24 - ”Vanliga frågor inför din förlossning” - Maria Borgen, barnmorska.
v.25 - ”Barnfetma – ett samhällsproblem” - Josefine Roswall, barnläkare
            och verksamhetschef.
v.27 - ”Att leva med smärta” - Angelica Spaak, psykolog.
v.29 - ”Vi räddar hjärnceller” - Annika Svensson, strokesjuksköterska.
v.31 - ”Diagnos diabetes” - Jesper Fowelin, överläkare och specialist
            inom diabetessjukvård.
v.33 - ”När livet närmar sig sitt slut” - Anna Myredal, hjärtläkare och chefläkare.
v.34 - ”Framtidens sjukvård” - Markus Lingman, överläkare och områdeschef.

För kontakt och tillgång till pressbilder:
Johanna Karlsson, kommunikationsstrateg, 0721-84 47 71