Munkagårdsdagen välkomnar besökare den 6 maj

Munkagårdsdagen är en dag för dig som är intresserad av djur, lantbruk, skog och trädgård! Munkagårdsgymnasiet i Tvååker öppnar dörrarna för allmänheten kl. 10 den 6 maj. Under dagen kommer besökarna att få ta del av skolans unika miljöer och samtidigt få se roliga shower och spännande uppvisningar.

Det blir aktiviteter för hela familjen: ponnyridning för barnen, motorsågsshower, maskinvisningar och självklart även matservering och fika i trädgårdscaféet.

Skol-SM i Showmanship

Under dagen kommer skol-SM i showmanship för kor gå av stapeln. Ett lag med elever från Munkagårdsgymnasiet är regerande svenska mästare och ska nu försvara sin titel på hemmaplan. Besökarna kommer att få se eleverna styla, klippa och visa upp sina kvigor.

Det blir även agilityshow, fårvallning och det finns möjlighet att träffa många av skolans 150 olika djurarter, så som ormar och vallabys.

Lokala företag, gårdsbutiker med flera kommer också att ställa ut.

Munkagårdsgymnasiet välkomnar besökare

Elever och lärare kommer att visa runt och finnas på plats för frågor, så att besökarna kan få en bättre inblick i hur det är att studera på Hallands naturbruksgymnasium.

Munkagårdsgymnasiet är en anrik skola vackert belägen i Tvååker utanför Varberg. Skolan erbjuder gymnasieutbildningar inom naturbruk och naturvetenskapligt program. Det finns även vuxenutbildningar inom de gröna näringarna.

Välkommen till Munkagårdsdagen den 6 maj kl. 10-15!

För mer information, kontakta gärna:

Maria Johnsson Thorén, rektor, på tel. 070-548 09 65 eller maria.johnsson-thoren@regionhalland.se