Nu startar lågtröskelverksamhet med sprututbyte i Kungsbacka

Måndagen den 30 oktober bjuder Närsjukvården Halland in till pressträff för att presentera verksamhet med sprututbyte för intravenösa droganvändare i Kungsbacka.

Mottagningen kommer att ligga i anslutning till Vårdcentralen Kungsbacka. Sprututbytesmottagningar är sedan tidigare i år igång i Halmstad och i Varberg.

Regionstyrelsen beslöt 1 juni 2016 att ge Närsjukvården Halland i uppdrag att bedriva lågtröskelverksamhet med sprututbyte för intravenösa droganvändare i Halland. De årliga kostnaderna för Region Halland uppskattas till 1,2 Mkr per år och finansieras ur gemensam verksamhetsutveckling.

Genom att införa ett sprututbytesprogram i Region Halland ges möjlighet att nå personer som injicerar droger för smittskyddsförebyggande åtgärder, provtagning och vaccination. En viktig del i verksamheten är det stöd vården kan bidra med för att bryta drogmissbruket.

Välkommen till pressträff då vi närmare presenterar hur vi kommer att arbete med verksamheten i Kungsbacka.

Tid: Måndagen den 30 oktober 2017, kl. 09.30
Plats: Vårdcentralen Kungsbacka, konferensrum Malö, entrén till vårdcentralen, ingång 2, Sjukstugegatan 18, Kungsbacka.

Medverkande:
Tommy Rydfeldt, ordförande i Driftnämnden Närsjukvård (L)
Karin Borgman Remse, områdeschef Vårdcentralen Halland
Therese Theander, verksamhetschef särskilda uppdrag Vårdcentralen Halland
Rita Bergström, sjuksköterska Sprututbytet Halland

Välkomna!

För frågor och information om pressträffen
Anna Stålnacke, kommunikationschef Närsjukvården Halland
E-post: anna.stalnacke@regionhalland.se