Nysatsning och invigning av Familjens Hus i Varberg

Den 9 maj var det nyinvigning och presentation av verksamheten vid Familjens Hus i Varberg.

Familjens Hus är en familjecentral belägen i centrala Varberg vid Håstens torg. Verksamheten är öppen för barn mellan 0-6 år tillsammans med föräldrar eller annan vuxen. Här finns öppen förskola, föräldrautbildningar och kurser i babymassage och babyrytmik.

- Det här är ett bra exempel där vi arbetar tillsammans – region och kommun, för att värna om våra yngsta invånare, säger Tommy Rydfeldt, ordförande i Driftnämnden Närsjukvård. Vi utvecklar gärna den här sortens verksamhet på fler ställen i våra kommuner.

- Vi ser att det här är ett utmärkt sätt för barn och föräldrar att träffas, och enkelt om man som förälder behöver prata med någon från de verksamheter som arbetar här, fortsätter Micael Åkesson, ordförande Barn- och utbildningsnämnden Varbergs kommun. Det är också ett bra sätt för nyinflyttade att lära känna personer i sin omgivning.

Familjens Hus drivs i samverkan mellan barn- och utbildningsförvaltningen, socialförvaltningen och Vårdcentralen Håsten.

Familjens hus på Håstens torg har haft verksamhet i flera år och nu har man renoverat och köpt in ny inredning, nya möbler och leksaker. I nysatsningen kommer både Vårdcentralen Håsten och Socialförvaltningen vara ännu mer delaktiga.

Kerstin Wallmerud, chef vid Vårdcentralen Håsten presenterade den nysatsning som nu görs på Familjens Hus. Tommy Rydfeldt, ordförande för Driftnämnden Närsjukvård, Micael Åkesson, ordförande Barn- och utbildningsnämnden och Erland Linjer, ordförande Socialnämnden invigde tillsammans de nyrenoverade lokalerna genom att istället för att klippa band knöt ihop de färgade banden. Därefter var det Öppet Hus med förfriskningar, rundtur i lokalerna och tillfälle till dialog runt verksamheten.

Erland Linjer, ordförande Socialnämnden, Tommy Rydfeldt, ordförande för Driftnämnden Närsjukvård och Micael Åkesson, ordförande Barn- och utbildningsnämnden invigde tillsammans de nyrenoverade lokalerna genom att istället för att klippa band knöt ihop de färgade banden.