Öppet hus på Munkagårdsgymnasiet

Klockan 10.00 på förmiddagen lördagen den 5 maj öppnar Munkagårdsgymnasiet i Tvååker upp dörrarna för allmänheten. Under dagen kommer besökarna att få ta del av skolans unika miljöer, träffa djuren och se spännande uppvisningar.

Elever och lärare kommer att visa runt och finnas på plats för frågor, så att besökarna kan få en bättre inblick i hur det är att studera på Hallands naturbruksgymnasium.

En dag i familjens tecken

Munkagårdsdagen är en dag för hela familjen, det kommer att bli visning och klippning av kalvar, traktorpulling, motorsågsshow, fårvallning och mycket mer. Varför inte testa luftgevärsskytte eller provsitta i någon av skolan stora maskiner? Under dagen kommer även olika trädgårdsföretag att ställa ut och det blir försäljning från gårdsbutiker. Besökarna kan köpa korv, hamburgare och dagens lunch eller ta en fika i trädgårdscaféet.

Här utbildas bioprenörer

Munkagårdsgymnasiet, som nyligen fått ordet bioprenör varumärkesskyddat av PRV, är stolta över att som enda skola i Sverige kunna säga att de utbildar just dessa. En bioprenör är en företagsam, yrkeskunnig, nyfiken, hållbar, framtida entreprenör inom lantbruk, skog, djur och trädgård. Under Munkagårdsdagen kan nu besökarna få ta del av vardagen i en bioprenörs liv.

Munkagårdsdagen har öppet mellan kl. 10-14 lördagen den 5 maj, skolan ligger på Björkängsvägen 25 i Tvååker.

För frågor, kontakta gärna Stefan Larsson, tillförordnad rektor på tel. 0340-480977 eller stefan.a.larsson@regionhalland.se