Peter Wahlbeck intar finalen av Halland Opera & Vocal Festival

Årets internationella föreställningar ger med sina individuella uttryck både höjd och bredd till årets festivalprogram. Feststämningen kommer vara på topp då Nineties Productions tillsammans med gästande Peter Wahlbeck intar finalen av Halland Opera & Vocal Festival 2018!

Performancekollektivet Nineties Productions [NL] river av ett party som avslutning på Halland Opera & Vocal Festival. I föreställningen Untitled bjuds publiken på en färgstark mix av musik, dramatiska historier, live-videos och filosofiska tankar. Konstnären och allkreatören Peter Wahlbeck är inbjuden som gäst och kommer intervjuas på scen som en del av föreställningen.

Det ska bli väldigt spännande och utmanande att medverka i Untitled, men även lite nervöst såklart. Min respekt för dem som utövar opera är mycket stor, även om min egen relation till denna konstform är liten, säger allkonstnären Peter Wahlbeck.

Fantasivarelser i både konst och opera

Årets festival har temat "People and Creatures", något som syns i festivalprogrammet, men även i Peter Wahlbecks konst.

Inom de flesta konstformer, tex opera, dans eller film är det oftast fantasivarelse som skapas, så också i min konst och mitt måleri, fortsätter Peter Wahlbeck.

Som besökare på Halland Opera & Vocal Festival kommer man även att kunna ta del av Wahlbecks konst. Han kommer att ställa ut och smycka scenrummet på Halmstad Teater, där publiken sitter i en avslappnad miljö som helt frångår allt som vanligtvis förknippas med klassisk opera.

Lysande internationella ensembler på Halmstads Teater

NYX [NL/BE] låter publiken få en exklusiv upplevelse i föreställningen MYRIAM. Genom att åskådarna bär hörlurar bjuds publiken in till ett nära möte med en ljudvärld – fascinerande vacker men också skrämmande mörk.

Den hyllade ensemblen Dialogos [FR] utgår mer från ett klassiskt konsertupplägg där vi får följa huvudkaraktären Judiths dialog mellan sinne och själ när hon bestämmer sig för att döda fienden Holofernes för att befria sitt folk.

Biljetter och mer informationwww.hallandopera.se

Halland Opera & Vocal Festival genomförs i samarbete mellan Region Halland, Laholms kommun och Halmstad kommun, i samverkan med Musikhögskolan i Malmö och FST 100 år.

För frågor kontakta gärna Julia Sjönneby, kommunikationsansvarig, 070-448 51 30

julia@producentbyran.se