Dags för förhandstitt - halländska slöjdare ställer ut på Liljevalchs i sommar

Inte mindre än 202 personer från Halland bidrar till sommarens stora slöjdutställning på Liljevalchs konsthall i Stockholm. De deltar i ett kollektivt verk, skapat av slöjdare i hela Sverige – med 46 löv i blandade material. Produktionen har pågått i vinter och är nu klar att visas upp.

Utställningen på Liljevalchs sker för att fira att Svenska hemslöjdsföreningarnas riksförbund (SHR) fyller 100 år i år. Förbundet har cirka 15 000 medlemmar knutna till sig genom läns- och lokalföreningar i hela Sverige och firandet kommer därför att pågå med en mängd aktiviteter runt om i hela landet.

Inför utställningen på Liljevalchs skapades projektet ”Ser du löven för alla träd?” och slöjdare runt om i landet inbjöds delta. Resultatet har blivit tvåtusen stiliserade, kurbitsinspirerade löv som kommer att samlas i ett kollektivt verk.

I Halland har alltså 202 personer varit delaktiga i arbetet och totalt har 46 löv tillverkats. Resultatet har nu samlats ihop och är redo att transporteras vidare till Liljevalchs, där utställningen öppnar den 6 juni.

Mattias Broström, Slöjd i Halland, håller i trådarna för det halländska deltagandet. Nu bjuder han in medierna till en förhandstitt i Slöjd i Hallands förråd, där han även informerar om 100-årsjubileet.

Välkomna på förhandstitt för medierna!

Tid:                Onsdagen den 2 maj klockan 11–14

Plats:             Slöjd i Hallands förråd, Lasarettsvägen 2 i Halmstad
(ligger på innergården bakom Movement)

För mer information, kontakta Mattias Broström, utvecklare för slöjd, 035-17 98 80; mattias.brostrom@regionhalland.se