Simone Moreno gör turné med låtar på svenska

Simone Moreno kommer till Halland med svängiga sånger sjungna på svenska, från den nya ep:n "Mitt Sverige" som släpps i början av november. Kom och hör den svenskbrasilianska sångerskan och hennes band när de bjuder på svenska favoritsånger med brasiliansk kryddblandning!

Simone Moreno.

I Halland spelar Simone Moreno och hennes band på ställen där vi i publiken kan komma nära:

• 8 nov kl. 12.00 – Lunchmusik, Stadsbiblioteket i Halmstad.
  • 9 nov kl. 18.30 – Teater Albatross, Tokalynga Teaterakademi, Gunnarp. Konsert med Simone Moreno och presentation av Teater Albatross nya föreställning "När klockorna stannade".
  • 10 nov kl. 19.00 – Hörsalen, Folkbiblioteket i Hyltebruk.
  • 11 nov kl. 10.00 – Kulturfrukost, Kulturhuset Komedianten, Varberg.
  • 11 nov kl. 21.00 – Bygdegården, Glommen. Arrangeras av Glommens fiskekrog.

Du har hört henne i film och tv

Hon har sjungit vid Polarprisutdelningen två gånger, men kanske är Simone Moreno mest känd för duetten med Timbuktu: "Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)"? Dessutom har hon varit med i Melodifestivalen med låten "Aiayeh", synts i Håkan Hellström-filmen "Känn ingen sorg" och sjungit i den tv-sända hyllningskonserten vid Drottning Silvias 70-årsdag.

Sånger på svenska, med brasilianskt sväng

Simone Morenos modersmål är den vackra portugisiskan, men sedan hon kom till Sverige för 15 år sen har hon längtat efter att få sjunga mer på sitt nya språk; svenska. Därför har hon nu spelat in en samling av sina svenska favoritsånger, hämtade från både äldre och nyare artister. Ep:n "Mitt Sverige" släpps digitalt den 2 november.

Musiker på turnén är:

• Simone Moreno, sång
  • Olle Linder, bas
  • Anders von Hofsten, keyboards, sång
  • Per Ekdahl, trummor, slagverk
  • Jerker Eklund, gitarr

Vid frågor och för bokning av intervjuer, kontakta gärna:

Emrik Larsson, musikproducent, Kultur i Halland, tel. 070 916 28 11, e-post: emrik.larsson@regionhalland.se.

Turnén ingår i konsertserien STUDIO:

Konsertserien Studio: är ett samarbete mellan Kultur i Halland, Hallands kommuner och lokala arrangörer, med syfte att visa musik som inte syns i det ordinarie konsertutbudet inom folk- och världsmusik, jazz och pop.