Språkstartare sökes till Hylte

Volontärer bjuds in för att dela med sig av sitt språk till nyanlända barnfamiljer.

Nu genomför de lokala nämnderna i Halmstad och Hylte en ny satsning för nyanlända barnfamiljer tillsammans med Kultur i Halland, studieförbunden, civilsamhället och kommunerna i Halmstad och Hylte. En ryggsäck med böcker och spel har tagits fram för att fungera som en inspiration och introduktion till svenska språket. Genom att volontärer träffar barnfamiljer och använder materialet i väskan tillsammans på ett lekfullt sätt, är det inte bara språkutvecklande utan kan också ge nya vänner.

Startskott i Hylte den 31 januari
I Halmstad drivs satsningen som ett pilotprojekt sedan ett år tillbaka, Hylte har följt arbetet i Halmstad och på tisdag 31/1 går startskottet i Hylte i form av en Inspirationsföreläsning med logoped Catarina Sjöberg ”Att möta ett nytt språk - en styrka!”. Nu hoppas vi att många potentiella volontärer kommer på inspirationsföreläsningen och därefter blir ”Språkstartare” via ett studieförbund.
- Vi hoppas att många tycker att det skulle vara spännande att på detta enkla sätt lära känna en nyanländ familj och samtidigt lära ut svenska. Det kan leda till att man har någon gemensam sommaraktivitet, som grillning eller något kulturevenemang, säger Anna Roos (C), ordförande i Region Hallands Hyltenämnd.

Frågor? Kontakta:
Kerstin Delefelt, strateg för social hållbarhet, Region Halland
Tfn: 072 987 14 92
kerstin.delefelt@regionhalland.se