Rapporter från Projektgruppen i Serbien

Rapport 1

Hej!
Vi trivs väldigt bra i Belgrad. En speciell stad med trevliga, hjälpsamma människor. Känns mycket tryggt. Fint vandrarhem, vackert väder. Om vi gnäller så är det på grund av att det är för varmt! Faktiskt!
Intressant studiebesök igår på mediacentret for ungdomar. Inspirerande lärare där!
Sedan 1 1/2 dag med kulturella besök i kyrkor, fästningen och den gamla staden Zemun.
Ortodox gudstjänst är en hypnotiserande upplevelse.
Maten är mättande och billig / god också, tycker jag, men det är inte alla som håller med i alla lägen. Vi är utsatta för mycket passiv rökning men härdar ut.
Imorgon ska vi vidare med tåg till Novi Sad i den autonoma provinsen Vojvodina, nära den ungerska gränsen.
Eleverna har nog ont i fötterna / som vanligt har vi gått mycket och upplevt mycket / men annars mår vi riktigt bra.
Stuart, Theodora och alla glada elever

Rapport 2

Hej!
Vilka kontraster! Den gamla stadskärnan i Novi Sad är en pärla av skönhet men överallt annars ser husen mycket slitna och fallfärdiga ut. En kaotisk blandning av arkitektoniska stilar och människor från ungefär 25 olika folkgrupper. Igår var det medelhavsstämning / folk som satt ute på kafeer och barer, åt glass, drack kaffe eller öl. Avkopplande och skönt.
Igår var ganska mardrömsaktigt for mig eftersom jag drabbades av en våldsam magsjuka på morgonen. Som tur är har det nu gått över och det var bara jag som drabbades men jag får vara försiktig med vad jag äter framöver. Tack och lov var Theodora med och höll ihop gruppen.
Idag var vi på studiebesök hos en organisation som ger humanitär hjälp till minoriteter, flyktingar och andra utsatta grupper. Mycket givande. Robin gör högklassiga intervjuer med hjälp av videokameran. Vi har ett besök kvar i dag / på en språkskola. Har precis besökt jättefästningen Petrovaradin som ligger högt på en kulle vid Donau.
Imorgon åter till Belgrad och det fina boendet vi har där. Här i stan bor vi alla i samma rum
i en traditionell sovsal med våningssängar. Vänliga människor men lite primitivt.
Varma hälsningar från Vojvodina,
Stuart, Theodora och resten av projektgruppen.