Barnavårdscentralen

Till barnavårdscentralen (BVC) är alla föräldrar med barn i åldrarna nyfödd till 6 år välkomna. Vi erbjuder bland annat sjuksköterske- och läkarbesök enligt Socialstyrelsens program, rådgivning och föräldragrupper. Vid besök på BVC får barnet inte ha någon infektion på grund av smittrisken.

Se informationsfolder till höger.

Till oss kan du vända dig med alla dina frågor eller problem som rör dina barn. Om det händer något speciellt i familjen är det bra om du berättar det för oss så att vi kan ge bästa möjliga råd och hjälp. Bra information för dig och ditt barn finns även på  www.1177.se/barn

 Att ta med till oss
Ta med hälsokort, filt och extra blöja så att barnet är avklätt och endast har blöja på sig innan besöket till BVC-sköterskan eller läkaren.

Bella Ekorre!

Bella Ekorre

Bella ekorre är vår BVC-maskot och finns på våra BVC för att guida och informera om allt från barnmat-tips till information om olika kontroller.


 

Lyssna på podcast

Josefine Roswall, barnläkare och verksamhetschef, berättar om  "Barnfetma - ett samhällsproblem" i Hallands sjukhus sommarpodd. Lyssna på fler avsnitt här.