Barnavårdscentral Onsala

Till oss på barnavårdscentralen, BVC, i Onsala är du välkommen med barn som ännu inte börjat skolan.

Annelie, Frida och MadeleineBVC-sköterskorna som arbetar på BVC heter Annelie, Frida och Madeleine och vi arbetar i team med erfarna läkare och barnhälsovårdsöverläkaren i Halland.

BVC-psykolog och dietist är knutna till oss och vi har även ett väl utvecklat samarbete med logoped, hörselvård och barnmottagning.

Barnens närmiljö är viktig för oss och vi strävar efter att ha ett gott samarbete med förskolorna i området. Vår utgångspunkt är att du som förälder känner ditt barn bäst.

BVC programmet

Målet är bästa möjliga hälsa och utveckling hos ditt barn utifrån ditt barns förutsättningar. Vi bistår gärna med råd och stöd längs vägen. På BVC arbetar vi utifrån ett fastställt program (se länk till höger) med sköterske- och läkarbesök, men anpassar det i möjligaste mån efter era behov.

Föräldragrupper

Vi erbjuder föräldragrupper. I föräldragrupperna diskuterar vi bland annat kost och barnolycksfall. Vi gör även besök på bibliotek och öppna förskolor. Gruppen är också ett bra sätt att skapa ett nätverk med andra föräldrar i samma situation.

För tidsbokning, rådgivning och mer information ring:

Se kontaktuppgifter till höger. Avbokning kan även göras via Mina vårdkontakter.

Rådgivning övrig tid

Ring läkarmottagningen, 1177 Vårdguiden tfn 1177, eller besök 1177.se

Journaler skickas till:

Onsala BVC
Mariedalsvägen 6
439 30 Onsala

Välkommen till oss på Onsala BVC!

Väg dig med Bella ekorre!

Bella ekorre

Alla barn som går på BVC har fått en ny kompis – Bella ekorre!

Lyssna på podcast

Josefine Roswall, barnläkare och verksamhetschef, berättar om  "Barnfetma - ett samhällsproblem" i Hallands sjukhus sommarpodd. Lyssna på fler avsnitt här.