Information om arrangemanget

Ett fritt biblioteksdatasystem - Kohakonferens

Konferensen är kostnadsfri.

 

Länk till Gemensamma anteckningar

Under en heldag, 16 oktober på Tylösand, finns en chans att bekanta sig med det fria biblioteksdatasystemet Koha. Systemet såg världens ljus vid millennieskiftet och används nu på tusentals bibliotek runtom i världen. På senare år har Koha också vunnit mark i norden och just nu pågår det Libris-finansierade projektet "Billigare, bättre och en fri infrastruktur för svenska bibliotek".

Program

08:30 Registrering och fika

09:15 Välkommen

09:30 Halland - Presentation av projektet "Billigare, bättre och en fri infrastruktur för svenska bibliotek" som genomförts i samarbete mellan Kultur i Halland - regionbibliotek och Hylte folkbibliotek.

10:00 Katrin Fischer, QA-manager för flera Koha-versioner berättar om Koha- gemenskapen och processen att få in kod i Koha (in english).

11:00 Mölndal - Krister Andréason, IT-bibliotekarie i Mölndal berättar om deras arbete med testmigrering från Libra.se med Koha som "spöksystem". Magnus Enger från Libriotech berättar om migreringsskripten för Libra.se som han skapat.

11:45 Demo - Funktioner i Koha.

12:00 Lunch

13:00 Stockholms Universitetsbibliotek - Andreas Hedström Mace berättar om arbetet med att migrera till Koha och det egna fjärrlånesystemet VIOLA.

13:45 Demo av Koha och möjlighet att ställa frågor till bland annat regionbibliotekets tre programmerare.

14:45 Fika med reflektion

15:30 Luleå Tekniska Universitet - Ola Andersson, Anders Gunnare och Elisabeth Simu berättar om sin migreringsprocess och den systemlösning de använder.

16:15-16:30 Slutord